Política 15/05/2017

Podem decidirà si avala el referèndum unilateral abans de les vacances

La direcció consultarà a les bases el posicionament descartant la llibertat de vot

Xavi Tedó
2 min
Fachín anunciant avui en roda de premsa el debat intern sobre el referèndum

BarcelonaLa direcció de Podem engegarà a partir de dilluns vinent el debat sobre el posicionament del partit en relació amb el referèndum unilateral d’autodeterminació. El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, no ha volgut fixar una data per acordar el posicionament del partit, però ha avançat que el debat es podria tancar abans de les vacances, si es tenen presents els plans del Govern d’establir data i pregunta per aquelles dates. Aquest debat intern podria concloure amb una consulta telemàtica com ja es va fer amb la confluència frustrada amb els comuns. Davant el bloqueig del PP perquè la ciutadania pugui exercir el dret a decidir, Fachin ha reiterat que consultaran les bases per donar una "resposta clara". El dirigent ha recordat que "sempre hem defensat que el referèndum sigui acordat", però davant "la negativa de l’Estat a escoltar el clam del 80% de la ciutadania" han decidit abordar el debat sense ambigüitats. Per aquest motiu, la formació lila enviarà uns documents, que encara s’estan enllestint, per debatre la postura del partit als 120 cercles que té arreu de Catalunya. "Els documents reflectiran el posicionament de la formació", ha revelat el secretari general, tot i que ha deixat clar que la decisió final la tindrà la militància. En qualsevol cas, Fachin ha subratllat que "en aquest procés de debat es plantejarà un sí o un no", descartant la llibertat de vot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pisarello defensa el referèndum a l'Argentina

L'alcalde accidental de Barcelona i dirigent de l'executiva dels comuns, Gerardo Pisarello, ha afirmat en una entrevista al diari argentí 'Página|12' que el referèndum és una "exigència legítima". De fet, ho veu com un dels "instruments principals per desbloquejar un conflicte que s'arrossega des de fa anys".

En aquest context, Pisarello ha acusat el PP d'aplicar una política "centralista i autoritària", que "nega la diversitat nacional existent a l'estat espanyol". Veu en la gestió dels populars la causa que "lògicament" la majora dels catalans demani expressar-se en un referèndum.

El rotatiu 'Página|12' entrevista Pisarello, nascut a Tucumán, i el presenta com el primer alcalde llatinoamericà d'Europa, en substituir aquests dies l'alcaldessa Ada Colau, que va ser mare a finals d'abril.

stats