Política 02/05/2018

Els socis de l'ANC decidiran en una consulta si accepten un candidat alternatiu a Puigdemont o volen repetir eleccions

La votació es farà dijous i divendres per via telemàtica

Ara
2 min
El secretariat nacional de l'ANC, reunit a Sant Cugat del Vallès

BarcelonaL'ANC farà una consulta interna als socis sobre la investidura. La votació es farà entre dijous i divendres per via telemàtica i l'entitat formularà dues preguntes: d'una banda, si cal mantenir el posicionament que el president ha de ser Carles Puigdemont; de l'altra, en el supòsit que les formacions independentistes proposessin un candidat alternatiu "per les pressions de l'estat espanyol", si l'ANC ha d'avalar aquest canvi o bé optar per repetir les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'associació independentista farà aquesta consulta coincidint amb el ple al Parlament en què s'ha de votar la reforma de la llei de la presidència, mecanisme amb el qual JxCat vol donar cobertura legal a la investidura a distància, tot i que el Tribunal Constitucional ha vetat aquesta via. La decisió, però, arribarà abans que els diputats de JxCat es reuneixin amb Puigdemont a Berlín, on presumiblement anunciaran els pròxims passos de cara a la investidura. Aquest dimecres ja hi ha hagut pronunciaments sobre noms alternatius, com el d'Elsa Artadi, avalat per Jordi Sànchez i per Pere Aragonès, d'ERC, tot que hi ha altres noms sobre la taula.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha reiterat en múltiples intervencions als mitjans, la necessitat d'investir Puigdemont i obeir així els resultats del 21 de desembre. Fins i tot s'ha mostrat partidària de repetir eleccions si no s'opta pel cap de files de JxCat, encara que ha reclamat que els partits independentistes haurien d'"explicar" els motius pels quals no se l'investeix. En declaracions aquest Primer de Maig als mitjans, Paluzie considerava que les forces republicanes havien de concórrer als comicis amb un relat "unitari" de denúncia a les traves de l'Estat, tot i que admetia que les "diferències" entre ells ho dificultarien.

stats