Política 06/03/2013

La declaració d'Urdangarin acosta la imputació de Barberá i Camps

Salvador Almenar
2 min
La declaració d'Urdangarin acosta la imputació de Barberá i Camps

València.Tot i la informació atribuïda a l'Advocacia de l'Estat que apuntava que l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i l'expresident valencià Francisco Camps no serien imputats pel cas Nóos, aquesta possibilitat no està gens descartada després de la declaració del 23 de febrer d'Iñaki Urdangarin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons va explicar, el seu exsoci Diego Torres i ell mateix es van reunir amb Camps i Barberá per oferir-los la possibilitat d'organitzar la cimera Valencia Summit. Contravenint la versió de Torres, Urdangarin va afirmar que la trobada no va produir-se a la Zarzuela, però tampoc va saber precisar on va tenir lloc.

En tot cas, en aquesta reunió Nóos va obtenir el vistiplau verbal per començar a organitzar el Valencia Summit, tot i que mesos després va ser quan es va signar el conveni, segons va reconèixer Urdangarin. Aquesta informació podria fer que la fiscalia i el jutge José Castro prenguin la determinació d'imputar els dos membres del PP valencià, atès que una administració pública no pot donar validesa a un contracte verbalment i perquè tot apunta que el conveni es va atorgar a dit.

Tot i que Camps i Barberá han intentat eludir tota responsabilitat en els convenis amb Nóos al·legant que no els van signar ells, la seva intervenció en la negociació amb el duc de Palma és idèntica a la de l'imputat Jaume Matas. L'expresident balear tampoc va signar personalment els convenis amb Nóos però va reconèixer públicament que es va reunir amb Urdangarin per donar forma a l'anomenat Illes Balears Forum.

L'única diferència entre els tres és que l'ex alt càrrec balear no és aforat, mentre que Camps i Barberá són diputats autonòmics i en el cas d'imputar-los la causa hauria de ser remesa al Tribunal Superior de Justícia valencià. Per això, si el jutge els volgués encausar, probablement se'ls imputaria quan la instrucció conclogués i només faltessin les seves declaracions davant el jutge.

stats