Política 23/01/2013

La premsa de Madrid destaca la resposta del govern espanyol i la divisió del PSC

'Abc' i 'El Mundo' se centren en les declaracions del ministre Margallo, que ha afirmat que el govern espanyol mai no permetrà una consulta

Ara
2 min
Captura de l'edició digital de l''ABC'

BarcelonaDesprés d'un primer moment en què les edicions 'online' dels diaris que s'editen a Madrid s'han limitat a destacar el fet que el Parlament havia aprovat la declaració de sobirania per una majoria significativa, els diferents diaris digitals han posat l'accent en aspectes més controvertits, com la contundent reacció del govern espanyol o la fractura que la votació ha provocat en el grup parlamentari del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L''Abc' obre la seva edició digital amb unes declaracions textuals del ministre d'Afers Estrangers: "La declaració de sobirania catalana no té efecte jurídic". El diari destaca la divisió del PSC i ressalta el fet que els diputats del PPC hagin abandonat l'hemicicle, tot i que obviant el fet que si que han participat en la votació; de fet, la notícia s'il·lustra amb un vídeo en què es veu la cap de files dels populars catalans, Alicia Sanchez-Camacho, en el moment d'abandonar la cambra.

"El govern assegura que 'mai' no permetrà una consulta il·legal a Catalunya" és el titular d''El Mundo', que en una segona peça destacada apunta que "Mas tira endavant la declaració que impulsa el dret de Catalunya a decidir". 'La Gaceta', que obre l'edició amb una imatge d'Oriol Junqueras assegut al seu escó en un Parlament buit, destaca que la declaració és "retòrica" i titula "El govern analitza la declaració sobiranista i farà complir la Constitució".

'La Razón', que coincideix amb l''Abc' a l'hora d'il·lustrar la informació amb la imatge de Sánchez-Camacho abandonant l'hemicicle, titula "El Parlament de Catalunya aprova la seva declaració sobiranista". Finalment, 'El País' titula amb un neutre "El Parlament aprova per 85 vots contra 41 la declaració sobiranista" i destaca que el text ha rebut el suport d'una "àmplia majoria". El diari també posa l'accent en la divisió en les files socialistes.

stats