Navarro imposa el 'no' i posa els crítics contra les cordes

Els diputats crítics del PSC es plantegen no votar, una opció que els permetria lliurar-se d'un vot en el qual no creuen, a la vegada que no trencarien la disciplina de vot que imposa la direcció

El líder del PSC, Pere Navarro, ha anunciat que el seu partit votarà en contra de la declaració de sobirania presentada per CiU, ERC i ICV-EUiA. El primer secretari socialista ha explicat que la decisió s'ha pres "per majoria" després de la darrera reunió de debat just abans de l'inici del ple d'aquest dimecres. Tot i això, i davant l'immobilisme de la cúpula, els diputats del PSC crítics amb aquesta decisió busquen la fórmula per no haver-se de sotmetre a la imposició de la direcció. Davant la negativa de Navarro a donar llibertat de vot i la càrrega que suposaria trencar la disciplina de vot en el primer ple de la legislatura, els crítics es plantegen no participar en la votació.

Aquesta opció de no prémer cap botó durant la votació permetria als dirigents lliurar-se d'un vot en el qual no creuen i, a la vegada, no trencar la disciplina de vot que imposa la direcció. Tot i això, fonts socialistes asseguren que en les properes hores acabaran de decidir si finalment es porta a terme aquest gest de disconformitat, ja que la pressió per part de la direcció es preveu que no afluixi.

La reunió 'in extremis' dels diputats del PSC aquest matí s'ha produït després que dimarts a la tarda els socialistes decidissin deixar el sentit del seu vot a l'aire per intentar negociar fins al final que el text elimini la referència de Catalunya com a "subjecte sobirà". Però ahir a la nit, CiU i ERC ja donaven la negociació per tancada.