POLÍTICA
Política 12/09/2011

El nou defensor del ciutadà de Sevilla era partidari el 2006 d'enviar els tancs a Catalunya

Va donar suport a l'exgeneral Mena, que volia actuar militarment contra Catalunya si l'Estatut vulnerava la Constitució

Redacció
1 min

BarcelonaEl nou defensor del ciutadà de Sevilla, el professor i comandant a la reserva des de fa 15 anys José Barranca, va donar suport públic l'any 2006 l'exgeneral en cap de les forces Terrestres José Mena, que en un discurs va defensar actuar militarment contra Catalunya si l'Estatut, llavors en negociació, vulnerava la Constitució. El ministre de Defensa, José Bono, el va cessar de manera fulminant i en va ordenar la seva detenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nou defensor del ciutadà ha estat nomenat per l'Ajuntament de Sevilla, governat pel PP. L'any 2006 mateix, poc després del polèmic discurs de Mena, Barranca va enviar una carta al diari Abc titulada "El meu respectat general"Abc.

Diu la carta: "General meu: som molts els espanyols que pensem i estem units a vostè en aquests moments (...) Des d'aquí i pel bé d'Espanya, desitjaria la dimissió del govern deslleial amb la Constitució i la nació espanyola, l'única fins que van arribar els 'progressistes'".

Barranca va ser escollit defensor del ciutadà la setmana passada amb els vots del PP i el PSOE. IU hi va votar en contra. Els socialistes desconeixien l'existència de la carta. Aquest dilluns el PSOE ha demanat a l'alcalde de Sevilla, Juan Ignacio Zoido, que el cessi.

stats