Política 28/03/2014

Espanya tanca el 2013 amb un dèficit del 6,62%

El govern espanyol presumeix d'haver complert amb la consolidació fiscal marcada per Brussel·les

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl dèficit de l'any 2013 al conjunt d'administracions de l'Estat va ser del 6,62% del PIB, 12 centèsimes per sobre del que estava marcat, que era del 6,5%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha dit que aquesta xifra demostra que Espanya "en el seu conjunt ha complert els objectius". A més, ha recordat que quan toqui revisar el càlcul del PIB el setembre, en base al que marca l'oficina d'estadística comunitària de l'Eurostat, aquesta xifrà baixarà.

Les comunitats autònomes han sobrepassat l'1,30% fixat. S'han quedat en un 1,54%. Les dades territorialitzades es coneixeran dilluns. L'administració general de l'Estat i la Seguretat Social ha tancat amb un 5,49%, per sobre del 5,2% que establia la llei.

Els ajuntaments han estat els que més han complert, amb un superàvit del 0,4%. "Les [institucions] més complidores són les més descentralitzades", ha avisat.

Montoro ha aprofitat l'anunci, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, per dir que el govern del PP encara està pagant "l'herència" deixada per l'executiu socialista, i que això té repercussió en aquest 6,62%.

stats