Política 10/05/2013

Membres del 15-M, "híbrids de hiena i rata" i "feixistes": una altra polèmica per declaracions d'un càrrec del PP

Les xarxes socials es fan ressò de l'article d'opinió publicat pel regidor de Castelló Juan José Pérez Macián

Acn / Ara
2 min
Una assemblea celebrada al cantó de les fonts és tot el que queda de l'acampada aquesta tarda.

Castelló de la Plana / ValènciaEl regidor del PP a Castelló de la Plana, Juan José Pérez Macián, va definir aquest març els integrants del 15-M com a "híbrids de hiena i rata" i "feixistes malparits". L'article està sacsejant les xarxes socials quan s'acosta el segon aniversari del naixement del moviment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les respostes són d'allò més variades. Els del @15M_Vigo s'ho agafen amb ironia i afirmen que: "El tinent d'alcalde de Castelló ha decidit que de 'perroflautes' passem a feixistes". Molts tuitaires destaquen el partit polític on pertany Pérez Macián, per exemple @JCBBenicassim diu que "en terra de Fabra, donant exemple" o @figami que ho defineix com "indecències del @PPopular". I com sempre, també hi ha tuits humorístics, com de @martillaco: "Ui, el que li han dit als del 15-M, els ha dit "híbrids"!"

La resposta del regidor també ha arribat aquest divendres des de Twitter: "les meves disculpes a aquells que dintre del 15-M actuen amb civisme i actitud democràtica, i que he ofès amb una opinió donada el març passat".

L'autor, que va publicar l'article al diari digital 'Castellón Información' sota el títol '15-M, i tu de qui ets?', inicia la peça amb un "híbrids de hiena i rata. Sí, vos dic a vosaltres, se vos a tragat el terra?". I la conclou amb un "sou uns falsos, uns pàries, uns farsants, uns feixistes i uns malparits. I si se us ocorre tornar-vos a encarar amb mi com ho vareu fer al juny de 2011, us diré un a un, que sé de qui sou".

Pérez critica que el moviment no protesti per la polèmica dels EROS a Andalusia i lamenta que els manifestants no s'encarin amb els socialistes. El regidor assenyala que "són dels vostres" i que "quan governen se'ls ha de perdonar tot". Per contra, Pérez assenyala que són freqüents els "insults, agressions i escopinades" al PP i demana "coherència, el sentit comú i el respecte a la igualtat us obliga a estar després de descobrir l'escàndol i robatori perpetrat amb els ERO andalusos".

A preguntes del diari ARA sobre la qüestió, el vicepresident del govern valencià, José Ciscar, ha dit desconèixer aquestes desqualificacions però ha assenyalat que de ser certes la valoració no pot ser positiva. Ciscar però ha dit que no correspon al govern valencià apartar aquest càrrec sinó al PP de Castelló i que ell com a membre del partit tampoc pot prendre cap decisió perquè no "correspon a la seva demarcació", ja que Ciscar és president provincial del PP d'Alacant.

stats