Política 25/05/2019

Cs i el PP s'encenen amb la possibilitat d'una sentència absolutòria al Suprem

Exigeixen una rectificació a Manuel Cruz després que hagi dit que una exculpació "faria reconsiderar" coses

Ara
2 min
Raül Romeva, després de prometre la Constitució "com a pres polític i per imperatiu legal"

BarcelonaLes últimes paraules del nou president del Senat, Manuel Cruz, sobre el judici del Procés han encès els ànims al PP i Cs. En una entrevista al diari 'El País', Cruz assegura que una "sentència absolutòria al judici del Procés faria reconsiderar" la situació. De fet, en la versió de paper i en la primera versió digital de l'entrevista, la frase del socialista era que una absolució "ho reconciliaria tot". Cs i el PP han acusat el socialista de pressionar els magistrats del Tribunal Suprem que estan jutjant els líders polítics acusats de rebel·lió i malversació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cruz assegura que una condemna del Suprem "sembla clar que generarà una resposta a Catalunya, perquè els actors independentistes reaccionaran". Considera que aquests sectors podrien intentar "extreure un rendiment electoral del malestar de la ciutadania" tenint en compte, diu, que una actitud moderada els "penalitzaria" davant del seu electorat. De fet, segons el president del Senat, això és el que hauria portat ERC i JxCat a "vetar" Iceta com a president de la cambra alta espanyola.

"Una ingerència intolerable"

El líder de Cs, Albert Rivera, ha considerat les paraules de Cruz "una ingerència intolerable" cap al poder judicial. A través de Twitter, Rivera ha acusat el socialista de "pressionar" els magistrats perquè absolguin els processats i li ha "exigit" que retiri les seves paraules, per "respecte" al treball de la sala que jutja el Procés.

També el president del PP, Pablo Casado, exigeix una rectificació a Cruz i que demani disculpes. Casado ha anat encara més enllà que Rivera i en una piulada a Twitter parla d'una "indecent ingerència" cap al poder judicial de l'exdiputat del PSC i ara president del Senat. "És una vergonya inadmissible en democràcia", assegura Casado.

stats