Política 19/04/2018

Una delegació de l’Esquerra Independentista es desplaça dijous a Suïssa per donar suport a Anna Gabriel

L'exdiputada impartirà una conferència a la Universitat de Lausana sobre drets polítics a Espanya

Ara
2 min
Una delegació de l’Esquerra Independentista es desplaça dijous a Suïssa per donar suport a Anna Gabriel

BarcelonaUna delegació de les organitzacions que configuren l’Esquerra Independentista viatjarà aquest dijous a Suïssa per donar suport a Anna Gabriel, exdiputada de la CUP al Parlament de Catalunya, exiliada al país helvètic des del febrer. La visita de la delegació de l’Esquerra Independentista, amb membres d’Alerta Solidària, Arran, Endavant OSAN i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) té com a objectiu solidaritzar-se amb la situació de Gabriel, denunciar internacionalment la onada repressiva de l’estat espanyol contra l’independentisme i refermar que el seu compromís històric amb la independència dels Països Catalans no trontollarà tot i l’augment de la repressió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Coincidint amb la visita, Gabriel impartirà una conferència a la Universitat de Lausana sota el títol 'Drets civils i polítics a Espanya', en què també participaran Mathieu Crettenand, membre del rectorat de la Universitat de Ginebra, i Juan Gasparini, periodista argentí acreditat a la seu europea de les Nacions Unides. L'exdiputada de la CUP va anunciar que no aniria a declarar el 21 de febrer al Tribunal Suprem per respondre a les preguntes del jutge Pablo Llarena com a imputada per la causa oberta per presumpta rebel·lió i sedició contra els membres del Govern i diversos líders independentistes perquè considera que "no tindria un judici just", segons va dir en la seva primera entrevista al diari suís 'Le Temps'.

"No aniré a Madrid. Em persegueixen per la meva activitat política, i la premsa governamental ja m'ha declarat culpable", va assenyalar Gabriel a l'entrevista. "Com que no tindré un judici just al meu país, n'he buscat un en què pugui protegir els meus drets", va explicar l'exdiputada per justificar el seu exili a Suïssa, que es va fer públic el 17 de febrer a través de la campanya 'Ni una més', impulsada per l'Esquerra Independentista.

stats