Política 28/09/2017

La Delegació del govern espanyol convoca d'urgència els 97 cònsols a Barcelona

Els cònsols dels Estats Units i Alemanya havien demanat informació a l'executiu de Rajoy sobre què està passant a Catalunya aquests dies

Albert Solé
1 min
Marcos Mandojana, cònsol dels Estats Units / M.T. (ANA)

BarcelonaSegons ha pogut saber l’ARA, aquest divendres al matí tindrà lloc una reunió d’urgència a Barcelona entre els 97 cònsols de països estrangers a la capital catalana i la Delegació del govern espanyol. La trobada l’ha convocat formalment el subdelegat a Barcelona, Emilio Ablanedo, però ho ha fet per donar resposta a les peticions d’informació insistents que li feien sobretot els cònsols dels Estats Units, Marcos Mandojana, i d’Alemanya, Rainer Eberle, per saber què està passant a Catalunya aquests dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant d’això, Ablanedo ha enviat una convocatòria aquest dijous al matí per al centenar de cònsols per a una reunió just 24 hores després. El govern espanyol, però, rebaixa molt el nivell de la reunió, ja que no hi assistirà ni el delegat a Catalunya, Enric Millo, ni cap altre càrrec important de l'executiu de Mariano Rajoy.

Tal com ja va explicar aquest diari, l’activitat del cònsols a Barcelona s’ha multiplicat les últimes dues setmanes, ja que els ministeris d’Exteriors dels seus països els reclamen informes diaris que incloguin fotos i vídeos.

stats