Política 21/02/2012

La delegada del govern espanyol assegura que depurarà responsabilitats si veu excés en les càrregues a estudiants a València

Paula Sánchez de León considera "desafortunades" les declaracions del cap de la policia, que va qualificar els estudiants "d'enemics", i avança que es reunirà amb el representant de la federació d'estudiants

Agències
1 min

ValènciaLa delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, ha assegurat aquest dimarts que ha obert un expedient informatiu per determinar si hi ha hagut extralimitacions de la policia en les càrregues a estudiants d'aquests dies. La delegada espanyola ha assegurat que, si es confirmen, "es depuraran responsabilitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez de León, que ha comparegut en roda de premsa després de trobar-se amb els secretaris generals del PSPV-PSOE i del PPCV, ha avançat que en les pròximes hores es reunirà amb el president de la Federació valenciana d'estudiants, Albert Ordoñez, amb l'objectiu de "recuperar la normalitat". La delegada també ha volgut matisar les declaracions del cap de la policia, que aquest dilluns va qualificar els estudiants "d'enemics". La delegada espanyola ha considerat que havien estat unes paraules "desafortunades" i ha dit que el mateix cap de policia li ha reconegut que va ser una equivocació, pronunciar-se així.

Sánchez de León ha evitat confirmar si estaria disposada a deixar el càrrec en cas que l'expedient informatiu conclogués que hi havia hagut extralimitació policial. La delegada espanyola considera que és "prematur" valorar aquesta opció fins que no es coneguin les conclusions de l'informe.

Paula Sánchez de León ha fet una crida al "diàleg" i a la "serenitat" per evitar situacions com les d'aquest dilluns als carrers de València, i ha recomanat "prudència absoluta" per a les concentracions d'avui dimarts.

stats