Política 10/10/2013

El 71% dels catalans vol que es convoqui un referèndum per la independència

Només el 54% de votants del PSC avala la consulta

Sara González
1 min

BarcelonaSet de cada deu catalans vol decidir en un referèndum si Catalunya ha d'esdevenir o no un nou estat d'Europa. Així es desprèn de l'enquesta que ha fet pública aquest dijous el director del Centre d'Estudis d'Opinió, Jordi Argelaguet. El suport al referèndum cau, però, tres punts respecte fa un any. Argelaguet ha destacat que el suport a la consulta és "transversal i majoritari" i ha argumentat que el marge d'error de l'enquesta és del 3,5% i que, per tant, les xifres segueixen estan dins dels intervals de confiança. En tot cas, ha afegit que aquesta mínima tendència a la baixa també podria derivar de la "maduresa" del procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà del suport majoritari a la consulta, analitzant les dades per partit, el CEO apunta que només el 54% dels votants del PSC estan a favor d'aquest referèndum mentre que un 41,7% s'hi oposa. També sorprèn que entre els votants de Ciutadans hi hagi un 28,3% que vol decidir el futur de Catalunya, un percentatge que entre els partidaris del PP es redueix al 18,2% En el cas d'ICV-EUiA, un 18,2% dels seus votants no veuen amb bons ulls decidir el futur de Catalunya a les urnes.

Els votants d'ERC, CiU i la CUP avalen sobradament la convocatòria del referèndum. Només un 4,4% dels de CiU no hi estan d'acord, mentre que en el cas d'ERC aquest percentatge és d'un 1,2% i de la CUP un 5,3%.

stats