Política 02/09/2019

Podem demana a Sánchez que avanci la trobada i insisteix en la coalició

La portaveu, Noelia Vera, demana que no deixi la negociació "per a última hora"

Germán Aranda
2 min
La coportaveu de l'executiva de Podem, Noelia Vera

MadridLa presentació d'un document programàtic per part del PSOE amb 300 mesures de govern entre les quals hi ha propostes d'Unides Podem no ha canviat la posició del partit d'Iglesias davant la investidura de Sánchez, i el partit lila insisteix a demanar una nova negociació per formar un govern de coalició. La portaveu del partit, Noelia Vera, ha reiterat aquest matí la intenció del seu partit i ha demanat a Sánchez "que s'avanci una miqueta, que aquesta trucada es produeixi al més aviat possible", en relació a les trobades entre els dos partits previstes per a la segona setmana de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el dia 23 com a data límit per convocar una sessió d'investidura, Vera ha insistit que "és molt difícil arribar a un acord de govern en les últimes 48 hores", i ha defensat que el model de cooperació parlamentària ja es va aplicar després de la moció de censura de Sánchez "i va fracassar". "Si seiem a negociar amb el PSOE és per parlar d'un acord integral, que inclogui programa i estructura de govern".

Després de la victòria electoral del PSOE el 28 d'abril, les negociacions amb Unides Podem per formar un govern de coalició van produir-se a última hora abans de la primera sessió d'investidura, que va tenir lloc el 22 de juliol. Malgrat que Iglesias va acceptar enretirar-se i no ser en aquest govern de coalició, les negociacions van fracassar i Sánchez va perdre la investidura perquè Unides Podem va votar-hi en contra.

Un mes i una setmana després, el PSOE es tanca a reprendre la idea de la coalició i Unides Podem continua defensant que aquesta és l'única via possible. "S'ha d'arribar a un acord, abans o després, i mentre no s'hi arribi la gent té problemes, comença a córrer certa urgència –ha dit aquest matí Vera–. Tothom ha entès que les majories absolutes no es tornaran a repetir, fins i tot Casado, que està intentant unir les dretes", ha defensat Vera, que veu "dues possibilitats" que expliquin per què el PSOE triga tant a negociar amb Podem: "La primera és que hagi decidit anar a eleccions, i la segona, que pensa negociar-ho tot a l'últim minut, cosa que pensem que no és responsable".

stats