Política 16/09/2019

Els comuns demanen a Sánchez "un acord d'estabilitat i progressista" que eviti les eleccions

Mena es nega a "llançar la tovallola" i insta el PSOE a ser "responsable"

Ara
1 min
Els comuns demanen a Sánchez "un acord d'estabilitat i progressista" que eviti les eleccions

BarcelonaTot i que el temps per arribar a un acord s'exhaureix, els comuns creuen que l'acord amb el PSOE encara és possible per formar govern a Espanya i evitar eleccions. El portaveu dels comuns, Joan Mena, ha demanat avui al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, un "acord d'estabilitat i progressista", a dos dies que el rei Felip VI culmini la ronda de consultes amb els partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mena ha afirmat avui que es nega a "llançar la tovallola" i ha instat els socialistes a ser "responsables", malgrat que el PSOE descarta de totes totes un govern de coalició. La crida de Catalunya en Comú arriba després que el Consell Nacional dels comuns aprovés ahir per unanimitat que l'objectiu principal d'Unides Podem i les seves confluències ha de ser evitar unes noves eleccions a Espanya: "Queden 48 hores de responsabilitat", ha sentenciat Mena en una nova apel·lació a l'acord a Sánchez.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Barcelona i coordinadora de la formació va demanar ahir un últim esforç als equips negociadors del PSOE i Unides Podem per arribar a un acord per a la investidura que eviti haver de repetir les eleccions el 10 de novembre. "Des d'un punt de vista progressista, l'única opció que s'ha de descartar és anar a eleccions", va afirmar Colau en un recés del consell nacional de Catalunya en Comú.

stats