Política 14/06/2018

Els comuns demanen que es convoqui la Comissió Bilateral Generalitat-Estat en el termini d'un mes

Criden els dos governs a "concretar" el diàleg i acordar la retirada dels recursos al TC

Marc Toro
1 min
Els comuns denuncien les "guerres fraticides" entre JxCat i ERC

BarcelonaEls comuns demanen als governs català i espanyol que en el termini d'un mes es reactivi la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, organisme previst a l'Estatut i que no es reuneix des del juliol del 2011. La petició, que faran Catalunya en Comú - Podem al Parlament i En Comú Podem al Congrés, busca concretar el diàleg entre els nous governs català i espanyol i fer possible que Catalunya "avanci nacionalment i socialment", segons ha explicat en roda de premsa la portaveu dels comuns al Parlament, Elisenda Alamany.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta de resolució al Parlament i la proposta no de llei que es presentarà al Congrés remarquen la necessitat de convocar la Comissió Bilateral per resoldre els "conflictes competencials" i acordar la "retirada" dels recursos presentats per l'anterior govern espanyol al Tribunal Constitucional sobre les lleis aprovades pel Parlament. També demanen que es reactivi la comissió mixta de transferències Estat-Generalitat per "avançar el traspàs de transferències pendents". La proposta de Catalunya en Comú, a més, insta el Govern a aplicar de seguida la normativa que es manté "plenament vigent" de les lleis recorregudes al TC.

Segons ha defensat el portaveu adjunt d'En Comú Podem, Josep Vendrell, l'objectiu és "concretar" el diàleg que han promès els dos nous governs i que "no sigui fum". En aquest espai bilateral, ha afegit, és on s'haurien de tractar també les inversions de l'Estat a Catalunya o les "qüestions d'interès comú" que plantegin les parts. En aquest sentit, Vendrell ha demanat als executius de Sánchez i Torra que no es deixin "acomplexar" per aquells que voldrien que el diàleg fracassés, en referència a PP i Cs.

stats