Política 14/07/2017

Els comuns denuncien que la remodelació del Govern és "una pugna interna" que afebleix el referèndum

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, afirma que el president Puigdemont "no pot il·lusionar la societat catalana si no pot fer-ho amb els membres del seu Govern"

Xavi Tedó
1 min
Els comuns  denuncien que la remodelació del Govern és "una pugna interna" que afebleix el referèndum

BarcelonaEl portaveu de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Joan Coscubiela, ha assenyalat que la remodelació de consellers anunciada avui pel president Puigdemont "és la segona crisi del Govern en pocs dies". "És una crisi en clau interna per la fugida endavant del president que no acaba amb la situació de desgovern", ha remarcat el diputats dels comuns. "La manca de solidesa del full de govern es demostra amb aquesta crisi: el president Puigdemont no pot pretendre il·lusionar la societat catalana si no ho pot fer amb els membres del seu executiu; no expressa fortalesa i afebleix el referèndum", ha sentenciat Coscubiela.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta crisi fa saltar les garanties, propicia l'aïllament a escala internacional i enforteix l'autoritarisme del PP", ha reiterat el diputat, que ha criticat que "a 78 dies de l'1-O encara no s'ha presentat la llei que ha d'emparar el referèndum". "Cada dia que passa ens acostem a un cul-de-sac, però segurament ja se n'està obrint un altre, perquè ens trobem en una pugna interna", ha anotat el portaveu.

"No entrarem a valorar qui hi surt guanyant i qui hi surt perdent", ha subratllat en referència a si ERC surt beneficiada dels canvis. El dirigent ecosocialista tampoc no ha volgut valorar el perfil dels nous consellers escollits perquè ha deixat clar que "això no és important". "A CSQP no hi ha ningú que la pugui allunyar del referèndum, ens hi mantindrem ferms, però només serà possible si té garanties, és inclusiu o té reconeixement internacional", ha tornat a insistir Coscubiela seguint el mateix guió que defensen els comuns.

stats