Política 10/06/2019

El magistrat denega la retransmissió d'imatges en directe del judici pel cas dels ordinadors de Bárcenas

Només s'enregistraran plans muts per evitar una "exposició pública desproporcionada dels acusats"

Ara
1 min
El magistrat rebutja la retransmissió d'imatges en directe del judici del cas dels ordinadors de Bárcenas

BarcelonaA tan sols cinc dies que comenci el judici per la destrucció dels discos durs dels ordinadors de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, el magistrat que jutjarà el cas ha rebutjat la possibilitat de retransmetre la sessió en directe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge titular del jutjat penal número 31 de Madrid, Eduardo Muñoz de Baena, ha desestimat així la petició de l'oficina de premsa d'habilitar el senyal institucional de la vista oral. Una demanda a què també s'havia sumat el gabinet de comunicació del Tribunal de Superior de Justícia de Madrid per facilitar el treball periodístic.

Davant la negativa del Partit Popular, que va argumentar que els periodistes "no necessiten l'ús de mitjans audiovisuals per proporcionar informació veraç a la ciutadania", el magistrat Muñoz de Baena ha decidit que la captació d'imatges "es limitarà a gravacions mudes" preses en els moments previs a l'inici de les sessions. Els plans dels acusats, ha matisat a través d'un comunicat, seran "posteriors o laterals per evitar una exposició pública desproporcionada en relació amb la naturalesa dels delictes".

Aquest mateix divendres, dia 14, s'obrirà la vista oral del cas conegut com a "ordinadors de Bárcenas" i habilitarà sessions els dies 20, 21, 27 i 28 de juny. El primer dia de judici i en què es tractaran les qüestions prèvies declararan, entre d'altres, l'extresorer del partit Luis Bárcenas; l'exministra de Defensa i ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal, i l'exresponsable informàtic de la formació José Manuel Moreno.

stats