La desfeta de l'independentisme: 5 veus a la premsa que donen per acabat el procés

Opinions contrastades aquest dilluns als diaris editats a Barcelona i a Madrid sobre els resultats de les eleccions catalanes. Per a alguns opinadors, el 27-S confirma la debilitat de l'independentisme

"Catalunya s'ha convertit en una terra estranya per als no nacionalistes i la meitat dels seus ciutadans no se sent representada pels seus governants. Mas i Junqueras han destruït el que tant de temps va costar edificar. I a més han perdut les eleccions. Haurien recloure's per sempre en un monestir de l'Empordà"

"Davant de la tensa alarma que ha envoltat la campanya, és important dir que avui res no canviarà en la vida catalana. El mandat de les urnes és per a governar Catalunya. Qui estigui disposat a malversar-lo ha de saber que la malversació sovint acaba davant dels tribunals. I que aquests segueixen sotmesos a la legislació espanyola".

"La Catalunya profunda, pagesa, emmurallada contra els mitjans estatals, s'ha tapat les orelles per no sentir els missatges que li intentaven informar sobre els perills d'aquesta aventura.

"Posseïen els catalans el major , i persuadits dels seus discursos somiant-se més feliços del que estaven, van voler perdre allò que és segur per allò que és incert"


"Queda Ciutadans. Cap govern d'Espanya pot ja ignorar que hi ha una majoria de 'ciutadans de Catalunya', com va  anomenar Tarradellas als que no eren només 'catalans', que es nega a formar part d'aquest exèrcit de coloraines que demana la independència perquè odia Espanya i viu d'aquest odi, per ser l'únic que en la seva tribu es respira.

"Veurem qui riu l'últim, però ahir Espanya estava de molt bon humor"
 
"Tu parles d'eleccions plebiscitàries, i aconsegueixes que ho siguin, i resulta que sumant les forces que portaven la independència al seu programa electoral et quedes al 3% de la meitat dels vots. Amb aquest balanç, sincerament, ¿què has guanyat?"
 

Més continguts de