Política 28/09/2015

La desfeta de l'independentisme: 5 veus a la premsa que donen per acabat el procés

Opinions contrastades aquest dilluns als diaris editats a Barcelona i a Madrid sobre els resultats de les eleccions catalanes. Per a alguns opinadors, el 27-S confirma la debilitat de l'independentisme

Ara
2 min
  • 'El mal ja està fet': Pedro G.Cuartango a 'El Mundo'

"Catalunya s'ha convertit en una terra estranya per als no nacionalistes i la meitat dels seus ciutadans no se sent representada pels seus governants. Mas i Junqueras han destruït el que tant de temps va costar edificar. I a més han perdut les eleccions. Haurien recloure's per sempre en un monestir de l'Empordà"

  • 'Catalunya no es mou': Ignacio Camacho a l' 'ABC'

"Davant de la tensa alarma que ha envoltat la campanya, és important dir que avui res no canviarà en la vida catalana. El mandat de les urnes és per a governar Catalunya. Qui estigui disposat a malversar-lo ha de saber que la malversació sovint acaba davant dels tribunals. I que aquests segueixen sotmesos a la legislació espanyola".

  • 'Eclipsi d'Espanya': Raúl del Pozo a 'El Mundo'

"La Catalunya profunda, pagesa, emmurallada contra els mitjans estatals, s'ha tapat les orelles per no sentir els missatges que li intentaven informar sobre els perills d'aquesta aventura.

  • 'Ciutadans d'Espanya', Federico Jiménez Losantos a 'El Mundo'

"Queda Ciutadans. Cap govern d'Espanya pot ja ignorar que hi ha una majoria de 'ciutadans de Catalunya', com va anomenar Tarradellas als que no eren només 'catalans', que es nega a formar part d'aquest exèrcit de coloraines que demana la independència perquè odia Espanya i viu d'aquest odi, per ser l'únic que en la seva tribu es respira.

"Veurem qui riu l'últim, però ahir Espanya estava de molt bon humor"

  • 'La vida segueix igual': Jordi Évole a 'El Periódico'

"Tu parles d'eleccions plebiscitàries, i aconsegueixes que ho siguin, i resulta que sumant les forces que portaven la independència al seu programa electoral et quedes al 3% de la meitat dels vots. Amb aquest balanç, sincerament, ¿què has guanyat?"

stats