Política 08/12/2011

La casa reial desmenteix haver exclòs les infantes i Urdangarin com a membres de la família reial

Un comunicat de la Zarzuela insisteix que la pertinença a la casa reial el marca un Reial Decret i que l'activitat que desenvolupa cadascú no determina si hi pertany o no

Joan Callarissa
1 min

BarcelonaLes informacions que han aparegut durant els últims dies sobre la composició i funcions de la família reial en molts mitjans de comunicació han fet "imprescindible" un comunicat de la Zarzuela per desmentir algunes de les informacions que s'han fet públiques sobre la seva pertinença o no a la família reial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els aclariments que ha emès la Casa del Rei volen deixar clar que el fet de ser fora o dins de la família reial no depèn d'una decisió del cap d'estat, sinó que és fruit del que instaura el Reial Decret 2917/1981, de 27 de novembre, pel qual s'estableix el Registre Civil de la família reial. En aquest sentit, desmenteixen les "informacions i comentaris" que s'han donat a conèixer.

La nota dóna a entendre que el nombre d'activitats oficials realitzades en els últims anys pels diferents components de la família reial no té res a veure amb la seva pertinença a aquesta institució. Així, la unitat de premsa de la Casa del Rei es disculpa "profundament" per haver "fet equivocar" alguns mitjans de comunicació respecte al fet d'associar a la seva activitat o no la pertinença a la família reial.

stats