Política 09/10/2017

"Els 'antis' es desperten": la premsa internacional es fixa en la protesta unionista a Barcelona

La cadena americana CNN destaca que Rajoy medita suspendre l'autonomia de Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaLa manifestació unionista d'ahir a Barcelona també ocupa portades aquest dilluns a la premsa internacional. L'atenció sobre el cas català per part dels rotatius d'arreu del món minva respecte a la setmana passada, però alguns es fan ressò de la protesta a favor de la unitat d'Espanya.

França

'Libération'

"El

El diari francès 'Libération' obre la seva edició amb una fotografia de manifestants unionistes sota una gran bandera espanyola i titula: "Els 'antis' es desperten". La publicació explica que els opositors a la independència de Catalunya "van desfilar en massa" ahir a Barcelona i també destaca la pressió empresarial per aturar la DUI.

'Le Figaro'

"El

'Le Figaro' també destaca a la portada una imatge àeria de la protesta, que qualifica com "el sobresalt dels partidaris de la unitat" en què "centenars de milers" d'antiindependentistes van "envair" els carrers de Barcelona. El diari francès també publica una entrevista d''El País' al president espanyol, Mariano Rajoy.

Regne Unit

'Finantial Times'

"Els

A la premsa econòmica, el 'Finantial Times' també explica que una "gran marxa a Barcelona demana unitat". El diari anglès destaca la pressió sobre el president català, Carles Puigdemont, davant la DUI i el degoteig d'empreses que han traslladat la seva seu fora de Catalunya en els últims dies.

'The Guardian'

"E

En la seva edició digital, 'The Guardian' fa una àmplia cobertura de la protesta unionista i remarca en una peça titulada "Hem d'alçar les nostres veus: catalans protesten per la causa pro unitat" que "l'anomenada majoria silenciosa" es va sentir a la manifestació d'ahir. El diari també publica un vídeo en què demana l'opinió a diverses persones que es trobaven a la concentració.

Alemanya

'Die Welt'

"E

'Die Welt' és l'únic diari alemany que destaca la manifestació a la seva portada amb l'expressió "espectacle de banderes".

Estats Units

'The New York Times'

"

El diari nord-americà explica la protesta en una peça de la seva versió digital, que encapçala amb el càntic "Jo soc espanyol". El rotatiu explica que els manifestants van demostrar "solidaritat amb la demonitzada Policia Nacional" i van mostrar orgullosos la bandera espanyola que "durant dècades ha portat l'estigma del tabú nacionalista".

CNN

"El

La cadena de televisió CNN opta per no obrir la seva notícia sobre Catalunya amb la manifestació unionista, sinó que destaca l'amenaça del president espanyol, Mariano Rajoy, de suprimir l'autogovern de Catalunya amb l'aplicació de l'article 155.

stats