Política 06/02/2014

El dispositiu de seguretat per a la declaració de la infanta costarà uns 20.000 euros

La Policia Nacional desplaça 100 antidisturbis des de València per controlar els voltants del jutjat de Palma

Europa Press
1 min
La infanta Cristina haurà de declarar com a imputada un mes abans del previst.

MadridEl dispositiu policial que es desplegarà amb motiu de la declaració de la infanta Cristina com a imputada en el cas Nóos, que tindrà lloc aquest dissabte al jutjat de Palma, costarà prop de 20.000 euros, segons han informat fonts coneixedores de l'operatiu, en què col·laboraran cossos de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Policia Nacional controlarà els voltants del jutjat de Palma abans i durant la declaració de la infanta davant el jutge José Castro, i per fer front a aquesta demanda ha començat aquest dijous a desplaçar des de València un centenar d'agents antidisturbis integrants de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP). El trasllat dels cossos de seguretat i el pagament de dietes durant els dies que els agents policials romanguin a la capital balear suposarà gran part del cost total del dispositiu.

Es mobilitzaran també 25 efectius de la Unitat de Prevenció i Resposta (UPR), agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, membres de la Unitat Canina i de la Unitat de Subsòl. La Guàrdia Civil serà l'òrgan encarregat de vetllar per la seguretat de la infanta durant els seus desplaçaments per l'illa i la Policia tindrà la potestat de tallar el trànsit si és necessari mentre duri la declaració.

D'aquesta manera, la xifra total d'efectius de les forces de seguretat previstos per a aquest dispositiu és de 200 agents, superior a la del desplegament que s'ha fet en anteriors ocasions per al duc de Palma, Iñaki Urdangarin.

stats