ETA
Política 11/01/2011

Dos detinguts acusats de pertànyer a ETA el dia després de l'alto el foc

L'operació es va preparar abans de la declaració de la banda. Els arrestats són un informàtic i la seva dona

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Un home i una dona han estat detinguts a Zarautz i a la població francesa de Ziburu, acusats de pertànyer a l'aparell logístic d'ETA. Les detencions s'han produït unes hores després de la declaració d'alto el foc "permantent i verificable" de la banda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El detingut a França és Iraitz Guesalaga, informàtic i suposat expert en encriptació de documents, i la dona arrestada a Zarautz és la seva dona, Itxaso Urteaga. L'operació està relacionada amb documentació trobada a l'antic cap etarra, Thierry, i es va preparar abans de la declaració de dilluns.

La Guàrdia Civil els acusa d'haver instruït a membres del grup terrorista basc i de les FARC en l'àmbit informàtic a Veneçuela.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va afirmar ahir en una entrevista a Antena 3 que el seu executiu no variarà la seva política antiterrorista i que, per tant, els cossos i forces de seguretat de l'Estat mantindran la pressió sobre l'organització. “No abaixarem la guàrdia”, va dir.

Segons Zapatero, La Moncloa tampoc negociarà ni acceptarà cap condició a canvi de la pau. El comunicat d'ETA queda lluny de les aspiracions del govern espanyol, que feia setmanes que l'esperava i esperava que suposés un salt important respecte a la fi de l'existència de l'organització.

stats