DETENCIÓ
Política 10/04/2011

Detinguts els dos membres d'ETA que van disparar contra un gendarme

La detenció ha tingut lloc al centre de França. Les autoritats franceses han confirmat que la parella és militant d'ETA

Agències
2 min

PARÍSLa policia francesa ha detingut aquest matí els dos militants d'ETA que ahir van disparar un gendarme quan escapaven d'un control policial al centre de França. La parella ha estat interceptada a la localitat de Felletin, al departament de Creuse, al centre de França, on ahir es van enfrontar amb la gendarmeria francesa. Les primeres informacions sobre la seva identitat, a falta de la confirmació de les empremtes dactilars, apunten als etarres Itziar Moreno Martínez i Oier Gómez Mielgo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } La detenció, que ha tingut lloc cap a les 11.15 hores (09.15 hora catalana), ha estat possible gràcies a la informació d'una veïna de Felletin que ha informat a la policia de la presència d'un home i una dona estrangers. La parella s'havia adreçat a la dona per demanar-li un telèfon, però veient que aixecaven sospitoses s'ha separat. La militant d'ETA ha estat detinguda a prop de la casa de la veïna, mentre que l'home ha estat interceptat en un bosc i ha intercanviat trets amb les forces policials, tot i que no hi hagut ferits. Tots dos anaven a peu.

Els etarres eren buscats des d'ahir, quan van fugir d'un control de carretera a Vallières, en el mateix departament francès. Després d'una persecució, la parella, que viatjava en un Ford robat, va iniciar un intercanvi de trets amb els gendarmes situats en un punt de control. A conseqüència del tiroteig, un dels policies va rebre una bala a l'espatlla, i va ser traslladat a l'hospital de Limoges, on està ingressat fora de perill.

La parella va aconseguir fugir i va protagonitzar un segon enfrontament amb la policia francesa (aquest cop sense ferits), del qual també va poder escapar. Posteriorment van abandonar el vehicle, i van continuar la seva fugida a peu.

En l'operatiu de recerca desplegat per les forces de seguretat franceses també han participat un helicòpter i gossos policia.

stats