Detinguts 14 membres d'una xarxa de captació de combatents islamistes a Espanya i el Marroc

La policia escorcolla la casa d'un suposat membre de la trama i també revisarà un locutori considerat sospitós

Agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional espanyola i la DGST del Marroc han detingut aquest dimarts  14 persones a les localitats de Sant Martín de la Vega (Madrid) i Fes, Casablanca, Nador, Al- Hoceima i Driouech, al Marroc. Segons ha informat Interior en un comunicat, els arrestats formaven part d'una xarxa de captació i enviament de combatents estrangers per unir-se a les files de l'organització terrorista Daesh, a la regió de Síria i l'Iraq que manté sota el seu control.

Les actuacions en territori espanyol han estat coordinades pel titular del jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional i l'operació continua oberta. Segons una nota difosa pel ministeri de l'Interior, les investigacions han evidenciat l'existència d'estrets llaços socials i laborals que alguns dels integrants de la xarxa mantenien a Melilla. Segons el ministeri, els arrestats pretenien "reeditar al Marroc i Espanya les massacres perpetrades pels integrants de Daesh".

Escorcoll en marxa

Una desena d'agents de la Policia Nacional escorcollen des d'aquesta matinada a San Martín de la Vega la casa del suposat membre d'una xarxa que captava i enviava combatents per a l'Estat Islàmic, que ha estat detingut per la Policia Nacional.

Segons ha pogut comprovar Efe, agents amb la cara coberta amb passamuntanyes estan registrant l'habitatge en presència del detingut, la identitat no ha transcendit, en un edifici de dues plantes del número 5 del carrer Ribera del municipi. Els agents tenen intenció de prosseguir les indagacions en un locutori al qual estaria vinculat el supòsit jihadista. La Policia Nacional manté acordonada la zona de l'edifici on s'ha desenvolupat la detenció, a la qual s'han anat apropant curiosos a mesura que s'ha conegut la notícia.

Més continguts de