Política 17/05/2018

Deixen en llibertat els dos regidors de la CUP del Ripollès investigats pel tall del coll d'Ares el 8-N

La jutge ha ordenat detenir-los aquest matí per obligar-los a comparèixer

Ara
1 min
Imatge dels dos regidors de la CUP al Ripollès, Mariona Baraldés i Santi Llagostera, durant la concentració a les portes del jutjat de Ripoll, el passat 26 d'abril

BarcelonaEl jutjat d'instrucció núm. 1 de Ripoll ha deixat en llibertat els dos regidors de la CUP del Ripollès, Mariona Baraldés (Campdevànol) i Santi Llagostera (Ripoll), investigats per haver tallat la frontera al coll d'Ares durant la vaga general del 8-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí, a primera hora, la policia ha detingut els dos regidors per obligar-los a comparèixer davant la jutge que porta el cas, però s'han acollit al seu dret de no declarar. L'advocada dels investigats, Raquel Vilar, ha anunciat que aquesta tarda presentaran una sol·licitud per demanar que s'arxivi el cas.

"Els dos regidors van exercir el seu dret a vaga, en una vaga legalment convocada, i no té sentit ser aquí", ha criticat Vilar, que també ha denunciat que "s'està intentant solucionar un conflicte polític per la via penal".

El primer dia en què el jutjat els va citar, el 26 d'abril, els regidors van quedar-se a les portes de l'edifici, on hi havia unes 350 persones concentrades per donar-los suport. Aquell dia van defensar que la protesta era "legítima" i que volien seguir fent "desobediència pacífica".

El jutjat els va tornar a citar per al 8 de maig, però aquell dia tampoc s'hi van presentar. A la causa també hi ha investigades les alcaldesses de Vallfogona i Pardines, Carme Freixa (ERC) i Núria Pérez (IdP), i el regidor de Ripoll Roger Bosch (ERC). Ells sí que van entrar als jutjats el 26 d'abril, però es van negar a declarar. L'advocat que els defensa, Joan Boix, va demanar el sobreseïment de la causa en considerar que no havien comès cap delicte.

stats