Política 12/09/2013

Sánchez-Camacho compara l'assalt feixista de Madrid amb la crema d'un retrat del rei a Barcelona

La presidenta del PP català destaca la "ràpida actuació policial" a Madrid i demana al Govern que investigui els "violents incidents" de la Diada

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular català, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dijous que es condemni la crema de banderes espanyoles "de cada Diada", tal com s'ha fet amb l'atac a la Delegació de la Generalitat a Madrid. La líder dels populars catalans ha agraït la "celeritat" policial en la detenció dels agressors a Madrid i ha reclamat al Govern que investigui i condemni la crema de banderes d'Espanya, França i la Unió Europea i d'una imatge del rei que van tenir lloc dimecres, en acabar la manifestació de l'esquerra independentista. La crema la van protagonitzar tres encaputxats al passeig del Born, a tocar del Fossar de les Moreres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho ha volgut transmetre la seva "solidaritat" amb les persones afectades per l'assalt feixista a la Delegació de la Generalitat a Madrid i ha felicitat la policia per les detencions. També ha remarcat la "ràpida actuació policial" i la "ràpida intervenció" de la policia al lloc dels fets. Per això ha reclamat "la mateixa rapidesa i contundència" al departament d'Interior "quan es produeixen cremes de banderes i d'imatges del rei cada Diada" o quan les seus del PPC "pateixen atacs violents, com ha passat en els últims temps". Camacho ha recordat "la irrupció violenta" a la seu del partit a Lleida, "que va fer un ferit lleu", o "altres atacs més greus", i ha denunciat que en aquests casos "s'ha produït un silenci còmplice de molts partits i algunes institucions".

Sánchez-Camacho ha anunciat que el PPC demanarà la compareixença al Parlament del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, perquè expliqui quina ha estat la seva gestió i actuació "en els incidents violents durant el dia d'ahir", en relació amb la crema de banderes i d'un retrat del rei al passeig del Born, a Barcelona.

stats