DIARI DE CAMPANYA
Política 12/05/2015

L'optimisme de Trias: 0-2 a Munic, triplet del Barça i fins a 17 regidors de CiU

El candidat a la reelecció explica les propostes sobre hàbitat urbà en un acte on el protagonisme se l'endú Antoni Vives, tercer tinent d'alcalde i antic membre del 'pinyol' de Mas al partit

Oriol March
3 min
Antoni Vives, tercer tinent d'alcalde, es dirigeix al públic en un acte de campanya a Les Corts / ACN

BarcelonaFer campanya electoral al maig implica, normalment, que una pregunta sobrevoli la caravana dels polítics i periodistes que fan ruta cap a les eleccions: "Podrem veure el futbol?". El cinquè mes de l'any és quan es decideixen totes les competicions, i no és casual que aquest dimarts, dia en què el Barça es juga a l'Allianz Arena de Munic ser a la final de la Champions, l'acte polític d'Artur Mas a Granollers sigui a les set de la tarda. El partit comença a tres quarts de nou, horari europeu, i aquest matí proliferaven a l'entorn de la candidatura de Xavier Trias tot tipus de pronòstics –la majoria optimistes– sobre el partit d'aquesta nit. "No pateixis, home, que passem segur", raonava un assistent a l'acte celebrat a l'Ateneu de Fabricació de Les Corts. Trias, especialment optimista aquest matí, va fer públic el seu pronòstic: 0-2 a Munic, triplet del Barça a final de temporada i, per acabar-ho de rematar, fins a 17 regidors de CiU a Barcelona. De Canaletes a la Plaça Sant Jaume.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo em presento per treure 15, 16 o 17 regidors", va contextualitzar el candidat a la reelecció en un escenari presidit per caixes amb conceptes sobre hàbitat urbà i –oh, màgia– el logo de CiU –desaparegut en la resta d'actes matinals de campanya– just al costat de les característiques ulleres de Trias. La presentació de les propostes en hàbitat urbà i educació van comptar amb la presència estel·lar d'Antoni Vives, tercer tinent d'alcalde de la ciutat i uns dels homes forts de Trias a l'ajuntament. Un perfil curiós, el de Vives: va arribar a formar part de l'executiva d'ERC quan Acció Catalana –el partit on militava– es va coaligar amb els republicans, i al cap del temps va acabar formant part del 'pinyol' d'Artur Mas a CDC quan va ser triar successor de Jordi Pujol. Vives, de fet, va ser secretari del govern al final del pujolisme. El 'pinyol' s'ha anat esberlant i ara ja és només una reminiscència fugaç en la ment dels seus protagonistes.

El tercer tinent d'alcalde ha agafat un micro de mà i ha començat a passejar per la sala a l'estil de les xerrades TED que tanta tirada tenen als Estats Units. Interpel·lava directament –i pel nom– els assistents i els demanava que llegissin el contingut d'un targetó que havia estat prèviament repartit a l'entrada de la sala. "Som una gent que, educant i fent feina, oferim futur a Barcelona. En Trias ens empenta a diari a ser agosarats, a inventar. Ens demana que inventem", apuntava Vives, a qui no sóc pocs els que li atribueixen una voluntat successòria de cara al 2019, o fins i tot abans. I més després que l'alcalde deixés la porta "mig tancada" a tornar-se a presentar d'aquí a quatre anys.

El seu discurs, així com també els conceptes que apareixen a les caixes que feien d'atrezzo a la sala, és ple d'anglicismes. Sembla una rèplica al vídeo de campanya que va fer el candidat d'ERC, Alfred Bosch, en què ressaltava el gust de l'equip de CiU pels tecnicisme. 'Seafront', 'waterfront', clúster nàutic, 'urban exchange platform', 'big data', 'city protocol' i la ja clàssica 'smart city' han fet acte de presència a l'Ateneu de Fabricació de Les Corts. Per uns moments, ha semblat que Barcelona hagués levitat per damunt l'Atlàntic fins a convertir-se en una ciutat de la costa est dels Estats Units.

stats