Política 08/04/2018

"Tot i les nostres diferències polítiques m'encantaria poder sortir d'aquí i debatre amb tu": el missatge de Junqueras a Felipe González

L'expresident espanyol li ha respost que està "disposat a parlar amb ell" però que considera que s'ha saltat "les regles del joc"

Ara
2 min
L'expresident espanyol Felip González / ACN

Barcelona"Prefereixo que aquests líders polítics que han vulnerat la legalitat, fins que no siguin condemnats amb una sentència ferma, estiguin al carrer". Així s'ha oposat l'expresident espanyol, Felipe González, a la presó preventiva dels presos polítics, i ha afegit que creu que no hi ha rebel·lió sinó més aviat "sedició". Ho ha dit en una entrevista a 'Salvados', en què Jordi Évole li ha transmès un missatge que li ha fet arribar Oriol Junqueras, empresonat a Estremera. En el text, el vicepresident reitera la necessitat de diàleg. "No ens coneixem personalment i, tot i les nostres diferències polítiques, m'encantaria poder sortir d'aquí i debatre amb tu i amb tants d'altres, ja que només amb el diàleg podrem solucionar les coses i avançar com a societat", ha llegit el presentador.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident socialista li ha respost que hi està "completament d'acord". "Estic disposat a parlar amb ell i vull recordar-li que un principi bàsic de la democràcia és el respecte a les regles de joc", ha dit. Ha instat Junqueras a formar govern: "M'agradaria poder-lo convèncer que ell té la responsabilitat de procurar que hi hagi govern efectiu a Catalunya d'acord amb l'Estatut i la Constitució, immediatament, per iniciar un procés clar de diàleg".

Junqueras també ha dit: "Agraeixo a González la seva valentia dient que hauríem de ser fora ja que ni tan sols hem sigut jutjats encara". El missatge enviat pel vicepresident apel·la a la col·laboració amb l'expresident, amb qui espera compartir "que res té sentit si no serveix per viure i conviure, per fer el bé i per construir un present i un futur millors per al conjunt dels nostres conciutadans i que tenim el dret i potser l'obligació de treballar per canviar tota injustícia i millorar la nostra societat i el benestar comú, de transformar la realitat cívicament, pacíficament i democràticament".

González ha carregat contra TV3: "La intervenció hauria de servir per a un equilibri democràtic en una televisió que paguem tots". Reconeix que TVE tampoc té "equilibri democràtic" però diu que no és "tan exagerat com el cas de TV3". També ha explicat que l'han convidat a la televisió catalana però que no hi ha anat "perquè no vol que el facin servir d'excusa".

El missatge complet que Junqueras ha enviat a Felipe González

El nostre és un moviment pacífic amb profundes arrels democràtiques i d'essència republicana. Jo crec que els demòcrates compartim molt en comú i aquí ens entenem perfectament. No ens coneixem personalment i, tot i les nostres diferències polítiques, m'encantaria poder sortir d'aquí i debatre amb tu i amb tants d'altres perquè només amb el diàleg podrem solucionar les coses i avançar com a societat com tu bé vas fer.

Des d'aquí agraeixo l'oportunitat que em brinden per dirigir-me a tu i poder donar-te les gràcies per la teva valentia dient que hauríem de ser fora ja que ni tan sols hem sigut jutjats encara.

M'agradaria pensar que, per sobre de tot, compartim que res no té sentit si no serveix per viure i conviure, per fer el bé i per construir un present i un futur millors per al conjunt dels nostres conciutadans i que tenim el dret i, potser, l'obligació de treballar per canviar tota injustícia i millorar la nostra societat i el benestar comú, de transformar la realitat cívicament, pacíficament i democràticament. És el que sempre he fet seguint els meus principis cristians i el que desitjo continuar fent.

stats