Política 16/04/2013

Un jutge obre diligències contra Verstrynge per l'"escrache" contra Sáenz de Santamaría

La policia considera l'exsecretari general d'Alianza Popular "promotor, capitost o instigador" dels fets

Efe
1 min

MadridUn jutge de Madrid ha obert diligències prèvies contra l'exsecretari general d'Alianza Popular Jorge Verstrynge per un suposat delicte de coaccions i amenaces en l'"escrache" contra la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. També s'han obert diligències contra 26 persones més pel mateix motiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El magistrat Marcelino Sexmero Iglesias ofereix a la vicepresidenta i la seva família personar-se en la causa perquè els fets, "si són certs", poden constituir "delictes de coaccions, amenaces i manifestació il·legal".

Per tal d'esclarir-ho, el jutge titular del jutjat d'instrucció número quatre vol saber com es va convocar la manifestació i si la seva destinació "era el domicili de la vicepresidenta o si és una suposició, perquè aquest domicili és la voltant". També vol saber les raons per les quals la policia considera Verstrynge "promotor, capitost o instigador" dels fets i que concreti què van fer els 27 identificats per tal de "desobeir els agents de l'autoritat".

stats