Política 14/09/2018

La fiscalia obre diligències pels missatges independentistes emesos per l'Ajuntament de Vic a la plaça Major

El ministeri públic vol que els Mossos ho investiguin i que el consistori indiqui el seu cost

Ara
2 min
Vic encapçala les mostres de suport dels ajuntaments a Joan Coma

BarcelonaLa fiscalia obre diligències pels missatges independentistes que l'Ajuntament de Vic va emetre a la plaça Major. "No normalitzem una situació d’excepcionalitat i d’urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos polítics i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu, la independència de Catalunya". Aquest és el missatge que des de fa setmanes el consistori vigatà emet des de la plaça Major de Vic cada dia a les 8 del vespre.

Ara el ministeri públic demana als Mossos d'Esquadra que investiguin si l'emissió d'aquests missatges s'ha acordat en un dels òrgans municipals i demana que, si és així, s'aporti una "còpia d'aquest acord" o "l'acte administratiu" que autoritza l'emissió d'aquests missatges. La fiscalia també demana que es determini si aquests missatges han suposat algun cost per a l'Ajuntament, "ja sigui per la instal·lació dels megàfons o altaveus o per la confecció i/o edició del missatge emès".

A més, la fiscalia també demana que es detalli si en la confecció d'aquest missatge hi ha participat "personal de l'Ajuntament o bé persones alienes" al consistori. Si aquests missatges han comportat un cost per les arques municipals, el ministeri públic demana que se'n precisi l'import i s'aporti a la fiscalia "la concreta identificació del funcionari o membre de la corporació municipal que va autoritzar els pagaments".

Explicacions a l'alcalde de l'Ametlla de Mar pel llaç groc

D'altra banda, la Fiscalia Superior de Catalunya també ha requerit formalment a l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, que doni explicacions sobre el llaç groc metàl·lic instal·lat al monument d'accés a la població que va ser sabotejat el passat 25 d'agost. Exactament, vol conèixer si la instal·lació original del símbol va ser autoritzada per un acord de ple, el pressupost de l'obra, les factures i si hi va treballar el personal municipal.

També demana que, en el cas que hagi estat reposat, s'aportin les factures municipals i s'identifiqui els funcionaris o càrrecs municipals que haurien autoritzat els pagaments. La policia local de l'Ametlla de Mar va identificar i denunciar un grup de vuit persones, entre els quals, el periodista i fundador de Cs, Arcadi Espada, el passat dia 25 a la matinada per malmetre i embrutar béns públics, entre els quals el llaç però també el monument 'Braços i Rems', i el seu entorn, a la rotonda d'accés a la població.

Pocs dies després d'aquests fets, el Ministeri Públic va anunciar que investigava el cos policial local –així com els Mossos d'Esquadra- per identificar les persones que sabotegen i arrenquen els llaços. El nou requeriment arriba després que l'Ajuntament i els Mossos remetessin la documentació que va ser sol·licitada inicialment arran de la interposició de la denúncia.

stats