Política 07/03/2017

La comissió d'investigació al Congrés de l'operació Catalunya arrencarà dijous amb cinc mesos de retard

La presidenta del Congrés ho comunica als portaveus dels grups

Dani Sánchez Ugart
1 min
Quatre mesos esperant per investigar l’operació Catalunya

MadridLa comissió d'investigació al Congrés sobre l'operació Catalunya es constituirà aquest dijous, després del ple, segons ha informat la presidenta del parlament espanyol, Ana Pastor, als portaveus dels grups aquests dimarts. Així, la comissió quedarà constituïda amb més de cinc mesos de retard per la malaltia de l'exeministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que suposadament va fer servir l'aparell de l'Estat per combatre el sobiranisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Congrés va aprovar al setembre de l'any passat la creació de la comissió, i la composició de la mesa va quedar establerta el mes passat. Aleshores, la comissió ja estava reactivada, però quedava per definir la data d'arrencada, per part de Pastor.

Aquest dijous es farà la sessió constitutiva, i els portaveus començaran a decidir l'ordre dels treballs i també de les compareixences. Algunes fonts parlamentàries apunten que primer podrien passar els treballs d'investigació i de recopilació d'informació i després les compareixences, per donar temps a la recuperació definitiva de l'exministre.

stats