Política 31/05/2016

La Diputació de Girona retirarà el títol de president honorífic a Franco 62 anys després

El president de la Diputació diu que "no sabia que l'ostentava". La institució retirarà la distinció en un ple a finals de juny, a propòsit d'una moció de la CUP

Europa Press
1 min
Eufòric Francisco Franco, proclamat cap d'estat.

GironaLa diputació de Girona retirarà el títol de president honorífic al dictador Francisco Franco, 62 anys després que se li concedís aquesta distinció, i ho farà en el ple que la institució farà a finals de juny, a propòsit d'una moció de la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Europa Press, el president de la Diputació de Girona, el convergent Pere Vila, ha assegurat que "desconeixia, tant ell com el seu equip de govern," que el dictador seguia ostentant aquesta distinció.

Vila ha reconegut que "acceptarà les crítiques" que hi puguin haver per part dels grups parlamentaris i d'altres àmbits, i espera que la moció s'aprovi per majoria absoluta de tots els partits.

Està previst que el ple també aprovi la retirada de les condecoracions que van rebre altres alts càrrecs franquistes, com el ministre José Lacalle Larraga o el capità general de Catalunya, Alfonso Pérez Viñeta.

Franco va ser nomenat president d'honor de la Diputació de Girona en un ple el 18 de febrer de 1944 i es va reafirmar la decisió en un ple posterior de la diputació l'11 de juliol del 1945.

stats