Política 20/09/2018

Una diputada regional del PP es refereix a Franco com "el cabdill que va guanyar la Guerra Civil"

Begoña García acusa el PSOE d'"enfrontar i dividir els espanyols" amb l'exhumació del dictador

Ara
1 min
Una diputada regional del PP es refereix a Franco com "el cabdill que va guanyar la guerra civil"

MadridLa diputada del PP de l'Assemblea de Madrid Begoña García s'ha referit avui en el ple del Parlament regional a Francisco Franco com "el cabdill que va guanyar la Guerra Civil fa 82 anys" i ha retret al PSOE que tracti d'"enfrontar i dividir els espanyols "amb la seva exhumació, que es va aprovar el passat 13 de setembre amb els vots a favor de tots els partits excepte el PP i Cs, que es van abstenir. La parlamentària, que també és alcaldessa de municipi de Santa María de la Alameda des del 1995, ha fet aquestes declaracions durant una resposta al vicepresident de la Comunitat de Madrid, Pedro Rollán.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Al PSOE voldria dir-li que centri el tir, si tot el que se li ocorre en matèria de seguretat és dividir i enfrontar, i dividir els espanyols amb l'exhumació del cabdill que va guanyar la Guerra Civil fa 82 anys, crec que han de convocar eleccions generals", ha comentat. Aquestes paraules han causat un gran enrenou a la bancada dels diputats del PSOE-M i de Podem, que han fet una sonora protesta.

La diputada popular va prendre possessió com a nova parlamentària de l'Assemblea de Madrid el juliol del 2015 en substitució de Cristina Álvarez, que va deixar el Parlament regional després de ser nomenada directora general de relacions amb la cambra. García Martín figurava en el lloc número 54 de la llista del PP al Parlament autonòmic.

stats