CORRUPCIÓ
Política 13/05/2015

El diputat de CiU Xavier Crespo deixa l’escó pel judici per suborn

Laia Vicens
2 min
Turull, cap de files de CiU al Parlament, feia costat a Crespo en el moment d’anunciar la seva dimissió.

Barcelona“Faig un pas al costat, he de centrar-me en la meva defensa. Per mi i pel meu grup, és el millor que puc fer”. Amb aquestes paraules, Xavier Crespo va anunciar que deixa l’escó que ocupa des del 2006 al Parlament. Ho fa després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) fixés el 3 de juny com l’inici del judici per la seva presumpta implicació en el cas Clotilde.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una breu roda de premsa al Parlament, Crespo, que també és exalcalde de Lloret per CiU, va presentar la renúncia a l’acta de diputat, i va insinuar que també abandonarà els càrrecs de partit -és membre de l’executiva de CDC a Girona.

Al seu costat, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, va defensar “l’honestedat personal i política” de Crespo i va afirmar que renunciar a l’escó “l’honra”. De fet, el conveni que CDC va firmar amb Transparència Internacional preveu que els càrrecs electes imputats abandonin el seu càrrec en el moment en què s’obre el judici oral. Un judici al qual s’enfronta Crespo per delictes de prevaricació i suborn per suposadament haver acceptat regals d’Andrei Petrov, el cervell d’una trama de blanqueig de capitals de la màfia russa, a canvi d’afavorir-lo des de l’alcaldia de Lloret per construir un complex immobiliari i un aparcament. Per aquests dos delictes, la Fiscalia demana dos anys i mig de presó i 17 d’inhabilitació a Crespo, que serà jutjat amb l’exregidor d’Urbanisme de Lloret, Josep Valls, i el mateix Petrov.

Crespo ja va estar a l’ull de la polèmica per un informe de la Sindicatura de Comptes segons el qual ell i la seva dona haurien cobrat fins a 209.000 euros irregulars de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Crespo és el quart diputat que renuncia a l’escó per motius judicials aquesta legislatura després de Jordi Cañas (C’s), Oriol Pujol (CiU) i Daniel Fernández (PSC).

stats