Política 25/10/2016

Quins són els diputats del PSOE que votaran no a Rajoy?

Pedro Sánchez podria optar per abandonar l'hemicicle en el moment de la votació

Ara
2 min
Miquel Iceta amb el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dimecres a la seu del PSC / EFE

BarcelonaEl PSC ha ratificat aquest dimarts el seu no a Mariano Rajoy, però els seus 7 diputats no són els únics que podrien desobeir la decisió de la direcció del PSOE d'abstenir-se i podrien votar no al candidat del PP. Una part dels diputats del PSOE al Congrés estan disposats a trencar la disciplina de vot en contra del que es va votar diumenge passat al comitè federal. Un total de 15 dels 84 membres del grup parlamentari socialista han manifestat, ells mateixos o a través de les federacions a les quals representen, que mantindran el seu no a Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els 7 diputats del PSC que votaran que no seran la cap de llista per Barcelona, Meritxell Batet; l'expresident de Federalistes d'Esquerres Manuel Cruz, la tinent d'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Lídia Guinart; la tinent d'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat, Mercè Perea; l'exregidor a Molins de Rei José Zaragoza; el secretari d'organització del PSC a les comarques de Girona, Marc Lamuà, i Joan Ruiz.

Als 7 diputats catalans s'hi han sumat els 2 de les Illes Balears: l'exdiputada del Parlament balear Sofía Hernanz i l'exdirector del gabinet del president Pere Joan Pons.

A títol individual, també han decidit votar que no la diputada aragonesa Susana Sumelzo, les diputades per Madrid Zaida Cantera i Margarita Robles, el diputat de l'esquerra socialista Odón Elorza i les gallegues Pilar Cancela i Rocío de Frutos.

Segons 'El Mundo', també s'haurien passat al 'no' la diputada per Palència Mari Luz Martínez Seijo i la de Zamora Mar Rominguera. A la llista s'hi podrien sumar la diputada asturiana Adriana Lastra, la diputada murciana María González Veracruz i el valencià José Luis Ábalos, que en un principi s'havien mostrat partidaris d'acatar la decisió del comitè federal i que podrien canviar d'opinió arran de les amenaces dels portaveus de la comissió gestora.

Tot i que Pedro Sánchez encara no ha manifestat públicament la seva decisió, el seu entorn ha destacat que l'exlíder socialista no s'abstindrà i que podria optar per abandonar l'hemicicle en el moment de la segona votació. L'última declaració pública de Sánchez va ser a través de Twitter, moments després que el comitè federal anunciés que el PSOE s'abstindrà.

stats