PLE DEL PARLAMENT

PSC, PP i C's critiquen el criteri amb què s'han triat els diputats que defensaran propostes al Congrés

Sis diputats de CiU, ERC, ICV-EUiA i PSC reclamaran davant la cambra espanyola la rebaixa de l'IVA cultural i la normalització del català en l'àmbit jurídic 

PSC, PP i C's s'han queixat aquest dimecres de la manca de criteri dels grups al Parlament per designar els diputats que defensaran proposicions al Congrés. La cambra catalana ha escollit sis parlamentaris per reclamar, d'una banda, la rebaixa de l'IVA cultural, i de l'altra, que el català sigui requisit en la carrera judicial. En concret, Àngels Ponsa (CiU), Teresa Vallverdú (ERC) i Xavier Sabaté (PSC) defensaran la primera iniciativa i Elena Ribera (CiU), Gemma Calvet (ERC) i Salvador Milà (ICV-EUiA) s'ocuparan de l'exigència lingüística.

C's i PP han lamentat no poder participar-hi, mentre que els socialistes, tot i votar a favor, han demanat que de cara a la propera votació s'estableixi un "criteri clar i intel·ligible". Al seu torn, CiU i d'ICV-EUiA que un criteri que segur que s'ha d'aplicar és que els diputats que vagin al Congrés a defensar les proposicions primers les hagin votades a favor.