PRIMÀRIES A ERC
Política 17/09/2011

En marxa el superdissabte d'ERC

La tria entre Joan Ridao i Alfred Bosch del candidat a les eleccions espanyoles del 20-N esdevé la primera prova de foc dels nous president i secretària general, Oriol Junqueras i Marta Rovira, que se sotmeten a la ratificació de la militància

Marc Colomer
2 min
ERC ha desplegat un dispositiu electoral especial pel superdissabte

BarcelonaDesprés de tres anys i un cicle electoral desastrós, ERC torna a a les urnes per renovar el president i el secretari general. Però el focus del superdissabte d'ERC se centra aquesta vegada en la tercera urna, per triar el candidat a Madrid. Els 7.700 militants de la formació estan cridats a triar entre l'encara secretari general i portaveu a Madrid, Joan Ridao, i l'historiador independent Alfred Bosch, el candidat que avala la direcció entrant que lideren Oriol Junqueras i Marta Rovira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les primàries per triar el candidat a Madrid posen a prova la fortalesa i legitimitat dels nous líders el mateix dia que s'estrenaran en el càrrec. Ridao reivindica l'experiència i la feina feta a Madrid en els últims anys mentre Junqueras vol apostar per una cara totalment nova per fer front a unes eleccions que es presenten difícils i encara dins el cicle a la baixa d'ERC. La d'avui és la jornada prèvia al congrés de l'1 d'octubre, que proclamarà els nous president i secretària general.

La jornada electoral ha començat a les 10 del matí i s'allargarà fins les 19 hores del vespre. Els 7.700 militants amb més de tres mesos d'antiguitat i al corrent de pagament poden dipositar el seu vot en algun dels 60 col·legis electorals que s'han repartit pel territori.

Voten els protagonistes

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha votat poc després de les deu d'aquest matí al local del partit al districte de Sants-Montjuïc per escollir entre Joan Ridao o Alfred Bosch com a cap de llista a les eleccions generals i donar suport al futur president republicà, Oriol Junqueras, que serà ratificat per la militància també aquest dissabte. Puigcercós ha assegurat que es posarà "a les ordres" de la nova direcció d'ERC perquè pugui assolir "els èxits amb més rapidesa possible" i recomana a Junqueras que "decideixi ell mateix i no es deixi dur per la conjuntura".

El futur president d'ERC, Oriol Junqueras, ha votat a la seu del partit de Martorell a un quart d'onze del matí. Junqueras ha votat en companyia d'Alfred Bosch, precandidat del partit a les eleccions generals (no ha pogut votar perquè no és militant), i ha afirmat que "avui comença una nova etapa d'Esquerra en la construcció nacional".

L'actual secretari general d'ERC i candidat a repetir de cap de llista a Madrid, Joan Ridao, ha assegurat que si no torna a ser escollit aquest dissabte com a cap de llista continuarà treballant per ERC. Ridao ha votat poc abans de les 11 hores a la seu de l'agrupació del partit a Terrassa (Vallès Occidental), on l'ha rebut el president del partit a la cocapital vallesana, Isaac Albert.

stats