Política 15/07/2019

La direcció del PDECat presenta dissabte al consell nacional la proposta per ordenar l’espai amb JxCat

Bonvehí accepta integrar-se en un nou partit sota les sigles de JxCat si es manté el seu ideari

Acn / Ara
2 min
La direcció del PDECat presenta dissabte al Consell Nacional la proposta per ordenar l’espai amb JxCat

BarcelonaLa direcció del PDECat presentarà dissabte al consell nacional la seva proposta per ordenar l’espai amb JxCat, tal com ha avançat l’ACN, que consistirà, segons ha confirmat l'ARA, en un procés participatiu per decidir si el partit ha de confluir en un espai més ampli que es digui JxCat. És el primer pas formal que fa el partit que presideix David Bonvehí de cara al procés que començarà després de l’estiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La direcció està acabant de tancar la proposta, que podria incloure diverses preguntes als associats a través de les assemblees comarcals. D’altra banda, el consell nacional també valorarà els resultats electorals del 28-A i el 26-M, els pactes postelectorals i els comptes del 2018, a més de debatre els informes organitzatius i polítics.

Bonvehí accepta integrar la seva formació dins d’un nou partit sota les sigles de JxCat, sempre que es mantingui la ideologia del PDECat, que de fet és qui té els drets de la marca Junts per Catalunya.

La proposta de Puigdemont

Paral·lelament a la convocatòria del consell nacional del PDECat, l'expresident Carles Puigdemont també estudia com escenificar la creació de JxCat com a nova formació política. Com va avançar l'ARA, l'expresident estudia convocar una assemblea de càrrecs electes del partit per iniciar un procés de confluència. Malgrat que en un principi s'havia plantejat que fos abans de marxar de vacances, ara aquesta trobada es podria ajornar fins al mes de setembre.

Un dels esculls per crear el nou partit, segons confirmen diferents fonts coneixedores de la negociació, són els perfils que l'han de pilotar. La nova direcció hauria de reunir el consens de Puigdemont; de l'actual president, Quim Torra, de la Crida i del PDECat.

stats