Política
Política 21/08/2011

L'equip de Junqueras vol trencar la "dinàmica perversa" de rivalitat entre el president i el secretari general del partit

La pròxima número 2 d'ERC, Marta Rovira, ha especificat que les seves funcions seran "cuidar" l'organització i la militància perquè ERC sigui un partit "fort i cohesionat"

Acn
2 min
Marta Rovira, pròxima número 2 d'ERC / ACN

BarcelonaLa pròxima número 2 d'ERC, Marta Rovira, s'ha marcat com a prioritat trencar amb "una dinàmica una mica o bastant perversa" de rivalitat entre la figura del president i la del secretari general del partit. En una entrevista a l'ACN, Rovira ha assegurat que la intenció és que "per primera vegada" el número 1 i el número 2 de la formació "remin en la mateixa direcció" i, per aconseguir-ho, considera que cal canviar el rol de la secretaria general, càrrec que ella mateixa ocuparà a partir del 17 de setembre. En aquest sentit, ha especificat que les seves funcions seran "cuidar" i "cohesionar" l'organització i la militància perquè ERC sigui un partit "fort i cohesionat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La nova direcció d'ERC, formada per Oriol Junqueras com a president i Marta Rovira com a secretària general, vol canviar la manera de funcionar per trencar la rivalitat entre els dos càrrecs que històricament s'ha viscut al partit. Al Congrés de Lleida del 2004, Josep-Lluís Carod-Rovira va ser escollit president i Joan Puigcercós secretari general. Quatre anys més tard, i després d'una pugna fratricida, Puigcercós va guanyar la partida al Congrés del 2008 i va ser escollit president de la formació amb Joan Ridao com a número 2. Segons Marta Rovira, encara que es mantinguin aquests dos càrrecs, no han de treballar per separat, sinó que hi ha d'haver "un número 1 i un equip al darrere que ajudi a forjar el seu lideratge".

Rovira ha parlat d'un "lideratge plural, compartit i col·lectiu" que consisteix, segons la pròxima secretària general, en integrar a la direcció totes les sensibilitats del partit perquè "treballin en una mateix equip". La militant d'ERC ha defensat la celebració de primàries per escollir els candidats a les eleccions com a una de les principals mesures per "aprofundir en la qualitat democràtica". En aquest sentit, també ha assenyalat les "consultes internes" com un aspecte clau per prendre les "decisions d'especial transcendència", com podrien ser els pactes postelectorals.

stats