CAP AL 26-J
Política 16/05/2016

La direcció estatal enerva C's de la Corunya en imposar de cap de llista un excandidat d'UPyD

La líder territorial de Ciutadans veu la mesura com una "traïció" i reclama que es ratifiqui com a cap de files qui ja ho va ser el 20-D i va obtenir l'escó

Efe
2 min
José Canedo, fent campanya junt a Rosa Díez, en les eleccions gallegues del 2012

La CorunyaDirigents de Ciutadans a la Corunya han qualificat aquest dilluns de "traïció" el canvi imposat per la direcció estatal del partit a la llista de les eleccions espanyoles per la Corunya, en la qual Antonio Rodríguez, que va ser número u el 20-D, serà substituït per José Canedo. El consell general de C's va anunciar dissabte que el cap de llista d'aquesta circumscripció seria Canedo, que ja va ser candidat per UPyD a la presidència de la Xunta el 2012 i no va formar part de la candidatura del desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es dóna el cas, a més, que Rodríguez va ser l'únic candidat de Galícia en obtenir escó, per bé que, durant la campanya, no va saber concretar cap proposta per a l'autonomia, ja que va dir que hi treballaria un cop celebrades les eleccions, cosa que posteriorment va atribuir a un malentès.

La coordinadora de Ciutadans a la Corunya, Patricia Pertierra, amb el suport de José Antonio de Lorenzo, de Cambre; Rodrigo Rodríguez, d'Oleiros; Concepción Vizoso, de Culleredo, i Francisco Javier López, d'Ames, ha criticat la decisió adoptada. Lamenta que "la voluntat expressada a les urnes no s'ha tingut en compte", i el mateix ha passat amb "els votants", perquè "des de Ciutadans sempre s'ha donat suport a la candidatura" de Rodríguez.

"La decisió va contra els principis que Ciutadans ha defensat sempre. Volem expressar el desànim que aquesta decisió ha suposat en veure les nostres voluntats traïdes i menystingudes", ha continuat. El que espera és "que reconsiderin la decisió i retornin a Antonio Rodríguez" al número u, i, per això, apel·la a la realització d'un procés de primàries.

José Antonio de Lorenzo ha recordat que el termini per "ratificar el candidat" és fins al dia 23, i si llavors no s'ha canviat, valoraran "les mesures" que es puguin prendre.

stats