La direcció dels comuns replica als crítics que el full de ruta s'ha aprovat amb "metodologia participativa"

Joan Mena defensa que el 56% de vots a favor del document, que proposa una Constitució catalana, representen la "pluralitat interna" de l'espai

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha replicat a la plataforma crítica Sobiranistes que el full de ruta aprovat aquest dissabte s'ha elaborat amb "metodologia participativa" i que "tothom que ha volgut hi ha participat". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mena també ha defensat que el fet que s'hagi aprovat amb el 56% de vots a favor representa la "pluralitat interna" de l'espai i s'ha referit a Catalunya en Comú com "l'únic espai representatiu de la pluralitat del país".

Els comuns aproven el seu full de ruta, que proposa una Constitució catalana, amb el 56% dels vots a favor

D'altra banda, ha negat que amb aquest full de ruta els independentistes quedin fora dels comuns. El document estratègic aprovat aposta per una Constitució catalana i un referèndum vinculant sobre el futur de Catalunya. Per al portaveu de Catalunya en Comú, el fet que s'aprovi el full de ruta amb el vot del 56% dels membres del Consell Nacional vol dir que, "tot i la pluralitat", són capaços de fer una proposta majoritària.

Pel que fa a la manera d'elaborar el document, Mena ha replicat als crítics, que denuncien que s'ha fet amb urgència i sense consultar el territori, que s'ha seguit una "metodologia participativa" i que "tothom que ha volgut hi ha participat". Segons el portaveu dels comuns, un grup de treball format per diferents sensibilitats va elaborar-ne el primer esborrany, posteriorment es va debatre al consell nacional del 15 de desembre i, finalment, aquest dissabte es va tornar a debatre abans de la votació. 

A propòsit de si amb aquest document els independentistes queden fora dels comuns, Mena ho ha negat i ha argumentat que "els independentistes haurien de defensar més que ningú la via del referèndum vinculant".

Pel que fa a la decisió d'Íñigo Errejón de presentar-se al marge de Podem a la comunitat de Madrid, Mena ha admès que "personalment i políticament" l'entristeix i ha afegit que li agradaria reconduir la situació perquè "hi ha un enemic que és una dreta profundament reaccionària i corrupta que vol robar els drets a la gent".

Més continguts de