Política 26/11/2012

El director del CEO reconeix que cuinar l'enquesta del 25-N era "complicat"

El sondeig va pronosticar una majoria absoluta a CiU (69-71). No va saber detectar l'ascens d'ERC, a qui va atorgar 14 diputats (21), ni el vot ocult al PSC, a qui va donar 15 escons (20). En canvi, sí que ho va encertar amb el PP (18-19) i amb la CUP (0-3)

Ara
1 min
Les preferències electorals estan canviant en profunditat.

BarcelonaEl director del Centre d'Estudis d'Opinió, Jordi Argelaguet, reconeix que fer cuina en l'enquesta electoral d'aquest 25-N, amb un terç de l'electorat indecís, era "complicat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La tercera onada de l'enquesta del CEO va pronosticar una majoria absoluta per a CiU (69-71), no va saber detectar l'ascens d'ERC, a qui va atorgar 14 diputats (21), ni el vot ocult al PSC, a qui va donar 15 escons (20). En canvi, sí que ho va encertar amb el PP (18-19) i amb la CUP (0-3).

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Argelaguet ha reconegut la complexitat de cuinar l'enquesta, tenint en compte que un terç de l'electorat decideix el seu vot durant la campanya i un altre terç, el dia de reflexió o fins i tot el mateix dia de les eleccions. L'enquesta es va fer entre el 22 i el 30 d'octubre. Argelaguet remarca que l'estimació era d'abans de la campanya, durant la qual "han passat moltes coses", ha conclòs.

stats