CAS CORINNA
Política 25/07/2018

El director del CNI no dissipa els dubtes de Podem sobre el rei

Compareix a porta tancada a la comissió de secrets oficials per les gravacions de Corinna

Núria Martínez
2 min
Félix Sanz Roldán, amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor.

MadridDesprés de gairebé tres hores de compareixença a porta tancada a la comissió de secrets oficials del Congrés, les explicacions del director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, sobre les gravacions de Corinna que posen contra les cordes Joan Carles I no van convèncer Podem. “N’hem sortit amb més dubtes dels que teníem”, va apuntar ahir la portaveu del partit lila, Ione Belarra, sortint de la comissió. Tot i que Belarra no va especificar res més -els temes que es tracten en aquesta comissió són reservats-, tot sembla indicar que Podem voldrà continuar endavant amb la comissió sobre el rei emèrit amb el suport d’ERC, Compromís, PDECat i Bildu. Per contra, la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, va assegurar sortint de la comissió que no tenia “cap dubte” sobre tot el que havia explicat Roldán, i tancava així la porta a obrir una investigació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PP, Rafael Hernando -que sempre s’ha mostrat contrari a la investigació-, es va limitar a afirmar que la informació que aporta el cap del CNI sempre és “convincent”. Com que es tracta d’una comissió de secrets, cap dels altres portaveus es va pronunciar sobre el tema. La setmana passada PP i PSOE van unir-se per frenar l’intent de Podem que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, comparegués per explicar si pensava obrir una investigació sobre les possibles irregularitats fiscals de Joan Carles I.

Tant a l’entrada com a la sortida de la seva compareixença, Sanz Roldán va eludir donar cap informació i va recordar que es tracta d’una comissió de contingut secret. El director del CNI va anar al Congrés a petició pròpia, després de les informacions publicades per El Español i OK Diario en què Corinna Zu Sayn-Wittgenstein dona a entendre en unes gravacions que el rei emèrit té comptes a Suïssa i que la utilitzava com a testaferro.

De fet, no és la primera vegada que Sanz Roldán va al Congrés per parlar de l’amiga de Joan Carles I. El 19 de març ja va comparèixer a la comissió de secrets oficials per negar qualsevol vinculació dels serveis d’intel·ligència amb Corinna. Fonts dels serveis d’intel·ligència van assegurar a Efe que ahir Roldán es va mantenir en aquesta posició sense moure-se’n ni un mil·límetre.

stats