Política 27/10/2017

El director dels Mossos s'acomiada del cos després d'haver estat cessat per Rajoy

Soler critica la decisió però assumeix que deixa el càrrec

Ara
2 min
Pere Soler, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl director general de la Policia, Pere Soler, ha estat el primer alt càrrec del Govern a assumir públicament que ha estat cessat, un cop el govern espanyol ha posat en marxa l'article 155 de la Constitució. Malgrat que el Parlament ha declarat aquest divendres la independència, Soler ha decidit acomiadar-se del cos a través d'un comunicat en què critica la decisió de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ha cessat aquest divendres uns 140 càrrecs del Govern, començant pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont. De moment, l'executiu no ha reaccionat a aquesta decisió i tampoc ha explicat quina és la posició respecte a les eleccions que Mariano Rajoy ha convocat per al 21 de desembre. "Ha estat un gran honor compartir amb tots vosaltres aquest curt però intens període de temps", explica Soler als agents. El ja exdirector dels Mossos va rellevar Albert Batlle al juliol, en la modificació del Govern que Puigdemont va impulsar abans d'afrontar l'1-O.

"Estic molt orgullós de la vostra feina", els diu Soler als Mossos, dels quals destaca la professionalitat amb què van actuar tant el 20 de setembre com l'1 d'octubre, dues dates que han estat judicialitzades per l'Audiència Nacional i que han comportat l'acusació contra el major del cos, Josep Lluís Trapero, i contra la intendent Teresa Laplana. "S'està sent extraordinàriament injust amb el cos dels Mossos d'Esquadra, i no només per les imputacions, sense fonaments, contra els nostres comandaments, i que ara es volen estendre a determinats agents, sinó també perquè s'acusa el cos de Mossos d'una manca de previsió o activitat, el dia 20 de setembre o el dia 1 d'octubre, que en cap cas va ser així", assegura.

Soler critica el govern espanyol per l'aplicació del 155, però acata la decisió i s'acomiada dels Mossos garantint que estarà "sempre en la defensa del cos".

Carta del director de Policia als Mossos d'Esquadra
stats