Política 13/01/2017

El director d'Antifrau carrega contra el seu antecessor: l'Oficina tenia "despeses que no eren acceptables"

Gimeno assegura que va trobar "debilitats en l'estructura" de l'organisme però que ara busca "recuperar la confiança" de la societat catalana

Ara
2 min
Miguel ángel Gimeno

BarcelonaEl director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, ha assegurat que després d'arribar a la direcció de l'Oficina va descobrir "despeses que no eren acceptables" tot i que fossin legals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gimeno ha citat un abonament anual a "espectacles", que va retornar i del qual es van recuperar els diners de l'any en curs, segons ha detallat aquest divendres en una entrevista en TV3 recollida per Europa Press.

Ha explicat que després d'assumir el càrrec va fer canvis interns perquè va trobar "debilitats en l'estructura" de l'oficina i ara no dubta de la integritat de cap dels seus treballadors, després del que ha sostingut que si l'Oficina demana exemplaritat, també ha de donar-ne.

En aquest sentit, ha assenyalat que entre els objectius de l'OAC hi ha "recuperar la confiança" de la societat catalana, i que per fer-ho s'han posat controls perquè no tornin a succeir coses com les que es van descobrir.

Preguntat per la conversa que l'exdirector de l'OAC Daniel de Alfonso va mantenir amb l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz –sobre com treure draps bruts de polítics independentistes–, ha dit que li "desagrada moltíssim", i ha apuntat que vol creure que eren només paraules i que no tenien la capacitat de portar-ho a terme.

Sobre el treball de l'Oficina, ha defensat que puguin presentar-se denúncies anònimes perquè si s'aporten prous dades poden investigar-se, i ha afegit que proposarà que hi hagi normes de protecció per als qui denuncien perquè tot i que l'OAC respecti la confidencialitat, el jutge pot reclamar que declari.

Judici del 9-N

Respecte a la judicialització de la consulta del 9 de novembre, Gimeno, expresident del Tribunal Superior de Justícia, ha dit que el sistema ha funcionat com cal perquè els jutges "han d'aplicar una llei determinada".

Gimeno ha subratllat que el TSJC "actuarà amb tota la imparcialitat de la qual sigui capaç i més", però si ha d'aplicar una norma no se li pot demanar que no ho faci.

stats