Política 06/04/2018

El rector del màster de Cifuentes diu que no hi ha acta i que no es pot confirmar que s'hagi defensat mai

"Hi ha indicis clars de delicte" en el màster de la presidenta madrilenya, diu Javier Ramos

Dani Sánchez Ugart
2 min
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. EFE

SevillaLes evidències de la falsedat del màster de la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, són més potents cada dia que passa. El rector de la Universitat Rei Joan Carles, Javier Ramos, ha assegurat aquest divendres que "no consta l'acta [del màster de la presidenta madrilenya] en el servei de postgrau malgrat que el seu arxiu és obligatori. Tampoc ha sigut tramesa la memòria del TFM ni es pot confirmar que la defensa del treball hagi tingut lloc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El director de la titulació de la Universitat Rei Joan Carles, Enrique Álvarez Conde, ha acabat de donar aquest divendres veracitat a les informacions destapades per 'Eldiario.es', i ha afirmat que "va reconstruir" el 21 de març i per ordre del rector l'acta del tribunal que suposadament havia examinat Cifuentes del seu treball de fi de màster (TFM). L'afer del màster enterbolirà la convenció del PP que arrenca avui a Sevilla, que pretenia posar fre a Ciutadans.

En una entrevista a Onda Cero, Álvarez Conde ha afirmat que després que es donés a conèixer l'escàndol al voltant del màster va ser cridat pel rector, Javier Ramos, per comparèixer en una roda de premsa.

"A partir d'aquest moment es produeix una reunió en què hi ha moltes persones que tinc perfectament identificades. El rector pregunta si existeix el treball. Dic que jo no el tinc i que crec que la normativa exigeix que al cap de dos anys es destrueixin tots. Així que no tinc ni aquest treball ni cap altre", ha assenyalat.

"[El rector] em va dir —prossegueix Álvarez Cobos— que calia trobar un document, que calia reconstruir un document, literalment. Li vaig fer cas per la meva responsabilitat institucional i vaig intentar reconstruir una hipotètica acta que se li va enviar al rector a la tarda i al subdirector del gabinet de premsa per Gmail, ja que em va dir que ho enviés des d'un Gmail".

La revelació s'afegeix al reguitzell d'informacions en el mateix sentit. Ahir es va saber que una de les professores que presumptament van firmar l'acta no reconeixien el document, que contenia almenys dues signatures falsificades, segons 'Elconfidencial.com'.

stats