Política 13/09/2019

El líder del PP de Guipúscoa, a Álvarez de Toledo: "Mentre algunes caminaven sobre moquetes, nosaltres ens jugàvem la vida"

La portaveu popular al Congrés havia criticat les postures "tèbies" del partit al País Basc respecte al nacionalisme

Efe
2 min
Cayetana Álvarez de Toledo titlla de "populisme sexual" el feminisme que defensa l’esquerra

VitoriaRetrets creuats entre el president del PP de Guipúscoa, Borja Sémper, i la portaveu dels populars al Congrés de Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, pel posicionament dels populars bascos davant del nacionalisme en els últims anys i la seva voluntat de marcar perfil propi. Sémper ha demanat a la portaveu del PP que "rectifiqui" les seves paraules perquè és "profundament dolorós" que es qüestioni la seva trajectòria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dijous, Álvarez de Toledo ha criticat les postures "tèbies" del PP basc respecte al nacionalisme per tal d'obtenir millors resultats electorals. La portaveu popular ho ha dit després de ser preguntada pel "perfil propi" que volen marcar els populars a Euskadi en defensa del seu règim foral i el concert econòmic. "Si el perfil consisteix en dir que la legitimitat del nostre ordenament constitucional té zones reservades que es remeten a drets històrics previs i no a la pròpia Constitució i a la sobirania comuna, em sembla un greu error", ha dit la dirigent popular.

"Qüestionar el compromís del PP amb la foralitat, amb l'Espanya descentralitzada i amb l'Espanya de les autonomies és desconèixer la trajectòria del PP", ha remarcat Sémper en declaracions als mitjans de comunicació a Vitòria després de començar la convenció dels populars bascos, que clausurarà aquest dissabte el president del PP, Pablo Casado.

"A nosaltres ens ha costat carn, suor i llàgrimes defensar la Constitució i una idea de l'Espanya plural al País Basc, i probablement mentre algunes caminaven còmodament sobre moquetes nosaltres ens jugàvem la vida defensant aquí la Constitució i la convivència", ha subratllat Sémper. El també portaveu del PP al Parlament basc s'ha reafirmat en el compromís "indestructible" d'aquest partit amb el règim foral "com una eina d'autogovern" que és "el nexe d'unió més fort que té Euskadi amb el conjunt d'Espanya".

"Tothom té el perfecte dret a equivocar-se i, per tant, també té l'obligació de rectificar", ha dit el dirigent popular. I ha afegit: "A mi m'agradaria una rectificació". Sémper no creu que les declaracions d'Álvarez de Toledo representin la postura de la direcció nacional del PP: "Crec que ella és responsable de les seves paraules i es representa a si mateixa, perquè el que ha dit va en contra de la Constitució, l'Estatut i la tradició del PP, que és netament foralista".

stats