EL DEBAT DEL DEUTE
Política 09/02/2011

Sánchez-Camacho i Aguirre discrepen del tracte que rep Catalunya de l'Estat

Mentre Sánchez-Camacho defensa que la Generalitat no rep de l'Estat cap tracte de favor ni privilegi, sinó el que li pertoca, Aguirre critica que Zapatero tracti "diferents" als que "són iguals", en referència a Catalunya

Redacció
1 min
Sánchez-Camacho, durant la sessió de control al Parlament

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, s'ha desmarcat aquest dimecres de les crítiques que diferents dirigents territorials -alguns d'ells del PP- han fet perquè consideren un privilegi i discriminatori que el govern espanyol hagi permès a la Generalitat poder endeutar-se. Sánchez-Camacho ha assegurat que Catalunya no ha rebut "cap privilegi", sinó "el que li pertoca". Una opinió que contrasta amb la de dirigents territorials del PP com l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, o presidents de CCAA governades pels populars. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït a Sánchez-Camacho les seves paraules i ha dit desitjar que "s'amplifiquin per tot l'Estat espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però al mateix temps que Camacho es desmarcava de la posició de dirigents territorials del PP, sortia la presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Esperanza Aguirre, per advertir que permetre a les comunitats autònomes que s'endeutin és "dolent per a l'economia espanyola" i és just "el contrari" de les polítiques antidèficit que ha de fer l'Estat. Aguirre feia aquestes afirmacions després que es conegués que el govern espanyol opta pel 'cafè per a tothom' -permetre a totes les comunitats que s'endeutin encara que no hagin presentat plans d'austeritat, com sí que ha fet Catalunya- per calmar les veus crítiques amb el fet que el president Zapatero hagi permès a la Generalitat que emeti més deute. "No es pot tractar de diferents als que són iguals" ha etzibat Aguirre, que també s'ha queixat perquè creu que l'Estat fa un greuge amb Madrid quan no se li permet que refinanciï el deute. Però ha obviat que Madrid és la ciutat més endeutada, amb diferència, de tot l'Estat.

stats