POLÍTICA
Política 06/05/2013

"Fer pedagogia i explicar el dret a decidir": les funcions del pacte nacional

El document de bases del pacte insta a crear un "espai de debat i diàleg permanent sobre el dret a decidir"

Ara
1 min

BarcelonaEl document de bases sobre el qual ha girat la cimera d'aquest dilluns sobre el pacte nacional pel dret a decidir resumeix en poc més d'un full les funcions que hauria de tenir aquest "espai de debat i diàleg permanent sobre el dret a decidir". Entre elles, destaca la "pedagogia i explicar el dret a decidir i la celebració de la consulta" i "proposar i impulsar els mecanismes i accions necessàries perquè el debat sobre el futur de Catalunya arribi arreu de la societat catalana i en garanteixi la participació ciutadana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text també estableix que el oacte hauria de "dur a terme una orientació general del procés per fer efectiva la consulta sobre el futur polític de Catalunya", la neutralitat del procés, la participació activa de la societat i la difusió dels valors democràtics del dret a decidir.

Composició i organigrama

Segons el document, el pacte l'haurien d'integrar totes les entitats "civils, cíviques, ciutadanes, culturals, econòmiques, sindicals, empresarials; el món local; els grups parlamentaris que han donat suport al dret a decidir; i el Govern". L'executiu preveu un plenari i una permanent executiva amb representants institucionals, polítics i ciutadans. Reserva per al president la capacitat de convocar-lo.

stats